Arhiva

„Žene na tržištu rada – problem ili prilika“ prvi sastanak projektnog tima

27.12.2010.

Prvi sastanak projektnog tima na projektu IPA IV „Žene na tržištu rada – problem ili prilika“, održao se krajem prosinca ove godine. Projekt koji obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske županije traje godinu dana, a započeo je 16.studenog ove godine. Cilj projekta je povećati zapošljavanje žena i stvaranje pretpostavki za jednake mogućnosti na tržištu rada kroz stvaranje novih modela rada i razvijanje nove, učinkovitije politike zapošljavanja.

Održan okrugli stol domova i ustanova za zdravstvenu njegu Splitsko-dalmatinske županije

26.11.2010.

25. studenoga 2010., u prostorima Ustanove Dom Vita u Podstrani, održan je okrugli stol na kojem su prisustvovali predstavnici i ravnatelji domova za zdravstvenu njegu, liječnici koji skrbe o štićenicima i predstavnica Centra za gerontologiju u Splitu. Razlog održavanja okruglog stola je međusobno upoznavanje i pregled cjelokupne problematike sa kojom se susreću privatni domovi u cilju podizanja kvalitete usluga i brige o krajnjim korisnicima.

Održan stručno znanstveni skup "Teritorijalni ustroj Republike Hrvatske u kontekstu europskih integracija"

17.11.2010.

15. i 16. studenoga 2010. na Pravnom fakultetu u Splitu održan je stručno znanstveni skup pod nazivom "Teritorijalni ustroj Republike Hrvatske u kontekstu europskih integracija", u organizaciji Sveučilišta u Splitu, Pravnog fakulteta Split i Splitsko-dalmatinske županije. Skup je otvorio dekan Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Boris Buklijaš koji je iznio rezultate istraživanja na području Dalmacije na temu regionalne konfiguracije, a koja su pokazala da postoji konsenzus oko grada Splita kao budućeg regionalnog centra . Potom se uzvanicima obratio predsjednik Republike . dr. Ivo Josipović.

Zaključci sa sjednice Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija prezentirani medijima

04.11.2010.

04. studenoga 2010. u prostorijama HUP-a regionalnog ureda Split, održala se sjednica Izvršnog odbora i konferencija za novinare Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija. Na konferenciji za novinare je bilo riječi o neuspjehu modela A, B i C Vladinih programa kreditne potpore poduzećima. Od dvije milijarde kuna predviđenih sredstava od ožujka ove godine, nakon 6 mjeseci ostalo je neiskorištenih 1.300 000 kuna. Zbog nametnutih prestrogih kriterija, ta sredstva ostala su nedostupna poduzetnicima.

U Splitu održan 1.sastanak radne skupne za izradu županijske razvojne strategije

21.10.2010.

21. listopada 2010. u Splitu, u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije, održan je 1. Sastanak novoimenovane radne skupine za izradu županijske razvojne strategije.U radnoj skupini zastupljeni su ključni dionici razvoja SD županije, a kao predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca u skupinu je imenovana Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split. Radna skupina bit će aktivno uključena u u sve faze izrade dokumenata kroz sudjelovanje u 8 radnih sastanaka.

Predstavnice programa EU-a za Hrvatsku "Žene na tržištu rada" posjetile regionalni ured Split

30.09.2010.

30. rujna 2010. stručnjakinja za tržište rada Vanja Hazl i voditeljica projekta „Žene na tržištu rada“, IPA komponenta IV – razvoj ljudskih potencijala, Programa EU-a za Hrvatsku Angela Taylor, posjetile su HUP-ov regionalni ured Split. Predstavnice projekta su razgovarale sa direktoricom regionalnog ureda Split Vesnom Ivić-Šimetin i Žanom Plazibat, pravnom savjetnicom. Tema razgovora bila je provođenje samog projekta Žene na tržištu rada te sudjelovanje HUP-a u aktivnostima projekta. Opći cilj je poboljšanje zapošljivosti osjetljivih skupina žena i pomoć pri njihovom (ponovnom) ulasku na tržište rada. „ Dio projekta u koji bi se aktivnije uključio naš regionalni ured su svakako aktivnosti za podizanje osviještenosti javnosti poput organizacije okruglih stolova i skupova te komunikacije s medijima“ izjavila je Vesna Ivić-Šimetin.
vrh stranice
vrh stranice