Aktualno za članove HUPa

HUP- Udruga profesionalaca za fondove Europske unije novoosnovana je granska udruga koja Vas, članove HUPa, poziva na suradnju i sudjelovanje na sastancima izvršnog odbora koji se održavaju jednom mjesečno

Udruga je spremna organizirati  i edukativne info dane vezano za pojedine natječaje, ukoliko bi jedna ili više granskih udruga pokazali interes, za 10 ili više osoba.

Horizontalni karakter ove Udruge znači da članovi udruge pokrivaju široko područje konzultantskog rada.
Željeli bismo vas pozvati  da se povremeno pridružite sastancima Izvršnog odbora Udruge.

Proces koji vas molimo da pri tomu primijenite je da razmislite o temi koju biste kandidirali u naš raspored za koju smatrate da bi vam naša udruga mogla pomoći te da prijedlog kandidirane teme o kojoj biste se željeli informirati pošaljete najmanje 7 dana prije datuma održavanja sastanka na  e-mail: petra.sentic@hup.hr.

Održan je sastanak HUP-a, MGPO te MRRFEU na temu IKT natječaja

30.08.2018.

U četvrtak, 30.8.2018 održan je hitan sastanak predstavnika HUP Udruge profesionalaca za fondove EU te HUP Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU na temu poteškoća kod prijava na IKT natječaj.

 

Održana radionica "EU fondovi & drugi izvori financiranja"

07.05.2018.

Danas, 7.5.2018. je HUP Udruga profesionalaca za fondove EU zajedno s HUP Regionalnim uredom Varaždin organizirao seminar na temu: “EU fondovi & drugi izvori sufinanciranja u 2018. godini“.  Organizaciji se pridružila i Varaždinska županija, pa je ovom radionicom za poduzetnike obilježen početak Europskog tjedna.

Pokrenuti financijski instrumenti Programa ruralnog razvoja: mikro i mali zajmovi, pojedinačna jamsta, investicijski krediti

24.04.2018.

Ministarstvo poljoprivrede je u suradnji s EIB-om provelo ex-ante analizu pod nazivom „Assessing the potential use of Financial Instruments in Croatia’s agricultural sector in the 2014-2020 programming period”. Studija je usvojena u ožujku 2018. te su identificirane poteškoće s kojima se mala i srednja poduzeća u sektoru poljoprivrede, prerade i šumarstva susreću u potražnji za financijskim sredstvima. 4. travnja 2018.g. ministar poljoprivrede je donio Odluku o povjeravanju zadataka provedbe financijskih instrumenata Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a 18. travnja potpisani su sporazumi o financiranju provedbe financijskih instrumenata

19. travnja 2018. EU FONDOVI & drugi izvori sufinanciranja u 2018., HUP Zagreb, Radnička cesta 52/I, 9.00

19.04.2018.

HUP Udruga profesionalaca za fondove EU Vas sa zadovoljstvom poziva na radionicu o mogućnostima financiranja za poduzetnike, koja će se održati u Zagrebu, 19. travnja 2018. godine s početkom u 9.00 sati. Radionica je za sve članove HUP-a besplatna.

 

Na radionici, stručnjaci za fondove EU će predstaviti mogućnosti za sufinanciranje poduzetničkih projekata iz EU fondova uključujući natječaje Programa ruralnog razvoja, programa Unije te HBOR/HAMAG programa. Na kraju radionice, sudionici koji kod prijave zatraže, moći će održati kratku individualnu konzultaciju sa prisutnim stručnjacima za EU fondove.

 

Mogućnosti financiranja iz EU fondova za sektor drvne i papirne industrije

29.05.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca je 18. svibnja 2017. godine za članove iz Udruge drvne i papirne industrije organizirala prezentaciju različitih mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava iz EU fondova. Predavači su bili stručnjaci za fondove, članovi HUP-a. U prvom dijelu predavanja, o financiranju projekata energetske obnove govorili su predstavnici tvrtke Riteh, član HUP Udruge energetike.
vrh stranice
vrh stranice