Aktualno

Sastanak poslodavaca i sindikata

01.06.2023.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je sastanak predstavnika HUP-Udruge zaštitarske djelatnosti i sindikata  oko buduće suradnje i radi lakšeg zajedničkog pristupa u rješavanju problema u sektoru privatne zaštite. Razgovaralo se između ostalog i o mogućem početku kolektivnog pregovaranja u cilju sklapanja granskog Kolektivnog ugovora u zaštitarskom sektoru.

 

Tumačenje odredbi Zakona o porezu na dodanu vrijednost

08.03.2012.

Članovi HUP-Udruge zaštitarske djelatnosti obratili su se ministru Liniću sa zamolbom za tumačenjem odredbi Zakona o porezu na dodanu vrijednost koji je na snagu stupio 1. ožujka 2012. godine. Obzirom da se vozila u zaštitarskoj djelatnosti koriste isključivo u poslovne svrhe, zatraženo je mišljenje da li se za navedena vozila može koristiti odbitak pretporeza sukladno čl. 20. st.12. Zakona.

Neven Martić novi predsjednik Udruge

30.12.2011.

Na Izbornoj Skupštini Udruge, održanoj 7. prosinca 2011. za predsjednika Izvršnog odbora izabran je Neven Martić, dopredsjednici su Ilija Ivezić i Trpimir Lučić, a članovi su Zvonimir Mareković, Petar Šarić, Nedjeljko Grabić, Damir Funčić i Šime Buzov
vrh stranice
vrh stranice