Aktualno

 

 

Najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za ugostitelje 20.05.2020.

21.05.2020.

DOKUMET: Preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskimobjektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19

Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika. 

Ukida se ograničenje radnog vremena za kafiće i restorane, sada ponovno mogu raditi i nakon 23 sata.

Potrebne su hitne mjere za spas radnih mjesta u rent-a-car industriji

15.04.2020.

Zagreb, 15.4.2020.  Rent-a-car industrija u Hrvatskoj ostvaruje čak 90 posto svojih prihoda od turističkih najmova te je zbog krize cijeli sektor u potpunosti blokiran.  

Rent-a-car Koordinacija HUP-a zato predlaže donošenje hitnih dodatnih mjera pomoći za sektor, kako bi se osiguralo zadržavanje zaposlenih i očuvanje rent-a-car kompanija do  normalizacije poslovanja.  

Udruga ugostiteljstva i turizma HUP-a traži širenje reprograma duga i na leasing društva

31.03.2020.

Reprogram postojećih kredita svim poduzetnicima kojima je to potrebno za opstanak treba, osim kod banaka, omogućiti i kod leasing društava, predlaže Udruga ugostiteljstva i turizma Hrvatske udruge poslodavaca.

- Obveznici leasing ugovora u najvećoj mjeri zastupljeni su u rent-a-car branši i charteru. Stoga smo Ministarstvu financija poslali inicijativu da se uvedu jednake mjere podrške kakve je Ministarstva financija donijelo za poslovne banke, i za leasing društva – kaže direktorica HUP-ove Udruge ugostiteljstva i turizma Natali Komen Bujas u osvrtu na Vladine 63 mjere pomoći gospodarstv u uvjetima širenja koronavirusa. 

vrh stranice
vrh stranice