Novosti

Bluesun izgradio prvi hotel za sezonske radnike u Hrvatskoj

02.02.2018.

Čim krene nova turistička sezona, a do tog nema puno, općina Zadvarje, mjestašce smješteno između Omiša i Brela, najednom će i više nego udvostručiti broj žitelja.

Točnije, s njih 289, koliko ih ima prema posljednjem popisu stanovništva, narast će na najmanje 600, i to zahvaljujući jedinstvenoj investiciji koju u ovoj općini gradi hercegovački hotelijer i poduzetnik Jako Andabak.

Riječ je o prvom hotelu za sezonske turističke radnike u Hrvatskoj, posve novim i namjenskim smještajnim kapacitetima koje su novinari i fotografi Jutarnjeg lista jučer imali priliku obići među prvim posjetiteljima.
19.5.2016. Socijalni dijalog u sektoru ugostiteljstva i turizma – HR i EU praksa, i KOLEKTIVNI UGOVOR UGOSTITELJSTVA, Radnička cesta 52, Zagreb, 11:00

19.05.2016.

Radionica će se održati s ciljem predstavljanja stanja socijalnog dijaloga u sektoru turizma na razini EU i u Hrvatskoj, u kojoj je to primjer najbolje prakse na području sektorskog socijalnog dijaloga. Predstavnici socijalnih partnera prezentirati će odredbe Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (KUU) i nedavno ugovorene izmjene kroz Dodatak I KUU, čija je primjena proširena i obvezuje sve poslodavce i radnike ugostiteljske djelatnosti RH (za ugostitelje, hotele, kampove, restorane …).

Kroz prezentaciju sadržaja dati će se pojašnjenja odredbi KUU i nedavno ugovorenih izmjena i dopuna (preraspodjela, dnevni i tjedni odmor, obračun godišnjeg odmora, obračun plaća za temeljne ugostiteljske poslove itd. …)

PROČIŠĆENI TEKST Kolektivnog ugovora ugostiteljstva

18.01.2016.

Hrvatska udruga poslodavaca - Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije sklopili su 23. listopada 2015. godine Dodatak I o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (objavljen u NN br.121/2015.).

Socijalni partneri u sektoru ugostiteljstva i turizma osnovali Povjerenstvo za zaštitu na radu

16.12.2015.

Na tragu dobrih partnerskih odnosa i temeljem Sporazuma o bipartitnoj suradnji socijalnih partnera u sektoru ugostiteljstva i turizma, zaključenog 26.9.2012., potpisnici Sporazuma HUP Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, donijeli su na sjednici Socijalnog vijeća za turizam, održanoj 16.12.2015. u Zagrebu, Odluku osnivanju Povjerenstva za unapređivanje zaštite u sektoru ugostiteljstva i turizma.
vrh stranice
vrh stranice