Aktualno

 

 

Izborna Skupština HUP-UUT : Željko Kukurin izabran za predsjednika Udruge u još jednom mandatu

24.03.2021.

24. ožujka 2021. održana je Izborna Skupština HUP Udruge ugostiteljstva i turizma na kojoj je za predsjednika Udruge u još jednom mandatu izabran Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.  Za dopredsjednike su izabrani Dragan Pujas (Plava laguna) i Tomislav Popović (HUT), a za članove Izvršnog odbora: Hrvoje Veselko (Sunce hoteli), Josipa Jutt Ferlan (Zagreb City Hotels), Sanjin Šolić (Jadranka), Marin Kirin (Borik), Vladimir Bošnjak (Liburnia Riviera hoteli) i Igor Nekić (Toplice Sveti Martin).

Potpisan Aneks Sporazuma sa sindikatima o primjeni Kolektivnog ugovora ugostiteljstva

18.03.2021.

Kolektivni ugovor ugostiteljstva (KUU) na snazi je i primjenjuje se na članove HUP-UUT nakon kraćeg prošlogodišnjeg moratorija u periodu prvog lock-downa uslijed Covid-krize. Nakon cijelog niza godina u kojima se kolektivni ugovor primjenjivao na sve poslodavce i radnike u ugostiteljskoj djelatnosti putem instituta proširene primjene prvi je to puta da su prošle godine socijalni partneri u turizmu obustavili postupak proširene primjene, a potom sklopili i međusobni Sporazum o nastavku primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva sukladno novim okolnostima poslovanja. Potpisani Sporazum od 8. lipnja 2020. za poslodavce u turizmu i članove HUP-UUT važan je ne samo radi kontinuiteta uređenja radnih odnosa na granskoj razini već i zbog potrebe da se zbog utjecaja posebnih okolnosti na poslovanje u ugostiteljskoj djelatnosti sporazumno urede nove mogućnosti kao što je „čekanje“ ili prekid rada uzrokovan posljedicama korona krize.  

Najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za ugostitelje 20.05.2020.

21.05.2020.

DOKUMET: Preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskimobjektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19

Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika. 

Ukida se ograničenje radnog vremena za kafiće i restorane, sada ponovno mogu raditi i nakon 23 sata.

vrh stranice
vrh stranice