Aktualno

 

 

Zakon o radu - HUP webinar za sektor turizma, 17. veljače u 12 h

09.02.2023.

Pozivamo vas na webinar na temu „Izmjene i dopune Zakona o radu za poduzetnike iz djelatnosti ugostiteljstva i turizma“ koji će se održati putem Teams platforme u petak, 17. veljače 2023. s početkom u 12,00 sati. (predviđeno trajanje je do cca 13,30 h).

Webinar će voditi Josipa Klišanin, MROSP - načelnica Sektora za rad u Upravi za rad i zaštitu na radu i Nenad Seifert, direktor HUP-a Rijeka.

 

Proširena primjena izmjene Kolektivnog ugovora za ugostiteljstvo

31.05.2022.

U Narodnim novinama (NN 58/2022) objavljena Odluka ministra kojom se Kolektivni ugovor ugostiteljstva proširuje na sve poslodavce i radnike u Republici Hrvatskoj u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

HUP - Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije potpisali su novi Kolektivni ugovor ugostiteljstva čime će ujedno pokrenuti postupak donošenja odluke o proširenoj primjeni ugovora na cijelu ugostiteljsku djelatnost u Republici Hrvatskoj.  

Izborna Skupština HUP-UUT : Željko Kukurin izabran za predsjednika Udruge u još jednom mandatu

24.03.2021.

24. ožujka 2021. održana je Izborna Skupština HUP Udruge ugostiteljstva i turizma na kojoj je za predsjednika Udruge u još jednom mandatu izabran Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.  Za dopredsjednike su izabrani Dragan Pujas (Plava laguna) i Tomislav Popović (HUT), a za članove Izvršnog odbora: Hrvoje Veselko (Sunce hoteli), Josipa Jutt Ferlan (Zagreb City Hotels), Sanjin Šolić (Jadranka), Marin Kirin (Borik), Vladimir Bošnjak (Liburnia Riviera hoteli) i Igor Nekić (Toplice Sveti Martin).

Potpisan Aneks Sporazuma sa sindikatima o primjeni Kolektivnog ugovora ugostiteljstva

18.03.2021.

Kolektivni ugovor ugostiteljstva (KUU) na snazi je i primjenjuje se na članove HUP-UUT nakon kraćeg prošlogodišnjeg moratorija u periodu prvog lock-downa uslijed Covid-krize. Nakon cijelog niza godina u kojima se kolektivni ugovor primjenjivao na sve poslodavce i radnike u ugostiteljskoj djelatnosti putem instituta proširene primjene prvi je to puta da su prošle godine socijalni partneri u turizmu obustavili postupak proširene primjene, a potom sklopili i međusobni Sporazum o nastavku primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva sukladno novim okolnostima poslovanja. Potpisani Sporazum od 8. lipnja 2020. za poslodavce u turizmu i članove HUP-UUT važan je ne samo radi kontinuiteta uređenja radnih odnosa na granskoj razini već i zbog potrebe da se zbog utjecaja posebnih okolnosti na poslovanje u ugostiteljskoj djelatnosti sporazumno urede nove mogućnosti kao što je „čekanje“ ili prekid rada uzrokovan posljedicama korona krize.  

vrh stranice
vrh stranice