Aktualno


Split: Udruga privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb na sastanku u Razvojnoj agenciji RERA

29.10.2020.

Na sastanku u prostorijama Regionalne razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije održanom krajem listopada, sudjelovali su u ime JU RERA, ravnatelj ustanove Jozo Sarač i  voditeljica odjela za pripremu programa i EU projekata Ivana Grubišić,  a u ime HUP-ove Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Split. 

Predstavnici HUP-UPPBLJUZS s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak

09.10.2020.

Predsjednica HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb Jadranka Primorac, član Izvršnog odbora Ognjen Bagatin i direktorica granskih udruga Marijana Filipić sastali su se s Natašom Tramišak, ministricom regionalnog razvoja i fondova EU.

Sastanak je sazvan na inicijativu HUP-UPPBLJUZS, a obzirom na novo programsko razdoblje 2021. -2027. te Fond za oporavak i otpornost kroz koji je za Republiku Hrvatsku predviđeno 22 milijarde  te je važno da se plan programiranja uvrsti i privatno zdravstvo.

Najveći dio privatnih ustanova već zatvoren, preostale rade s 10-20% kapaciteta

09.04.2020.

S obzirom na to da je već početkom ožujka izdana preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite da se odgodi pružanje usluga osobama koje dolaze iz tada zahvaćenih područja, strani pacijenti, kako bi se spriječio rizik mogućeg širenja bolesti Covid-19 uzrokovane koronavirusom, a kasnije i odgoda svih elektivnih zahvata te pregleda na području Hrvatske koji nisu nužni, te nisu hitna stanja, gospodarska djelatnost privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb je potpuno onemogućena.
vrh stranice
vrh stranice