Aktualno

14.06.2023. Sjednica Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora, M. Teams

14.06.2023.

Sjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Udruge nautičkog sektora  će se održati u  srijedu, 14. lipnja 2023. putem platforme MS Teams, s početkom u 09:00 sati

 Dnevni red:

1.     Aktivnosti udruge

2.     Dogovor za TV emisiju Poslovni plan ( teme, sugovornici u emisiji)

3.     Razno

 Predviđeno vrijeme trajanja sjednice je sat vremena.

Donesene nužne epidemiološke mjere za Dalmatinske županije

01.09.2020.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju.  U Zadarskoj županiji zabranjuje se održavanje organiziranih zabavnih okupljanja na brodovima, a u ostalim županijama je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije ili druga okupljanja.

Kruzeri mogu prevoziti do 200 putnika

10.07.2020.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 9. srpnja Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o nužnoj mjeri zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u morske luke i luke unutarnje plovidbe za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

HBOR omogućio moratorij u trajanju do 16 mjeseci za turistički sektor

09.07.2020.

HBOR je još u ožujku, radi umanjenja negativnih posljedica nastalih epidemijom COVID-19, klijentima omogućio reprogramiranje kredita i korištenje moratorija do 30.06.2020. s najavljenom mogućnošću produljenja. Izravnim korisnicima kredita, HBOR će poslati obavijest o uvjetima produženja moratorija te obrazac suglasnosti koji će korisnici kredita trebati dostaviti HBOR-u. 

Državni inspektorat objavio elemente kontrole u nadzoru marine, kontrole počinju od 1.srpnja

01.07.2020.

Od danas Državni inspektorat započinje kontrole u nadzoru smještajnih jedinica iz skupine hoteli, kampovi i luke nautičkog turizma - marine, a koje obavlja turistička i sanitarna inspekcija. 

Državni inspektorat je objavio elemente kontrole u nadzoru, a u poslovanju marina će se kontrolirati trinaest područja i ito: podaci o isticanju tvrtke, legalitet rada odnosno posjedovanje rješenja Ministarstva turizma kojim se utvrđuje da su ispunjeni uvjeti za pružanje turističkih usluga u marini, kategorizacija, obveza isticanja kategorizacije marine, opremljenost i uređenost marine, visinu prostorija, opremljenost sanitarnim čvorovima i sl. Kontrolirat će se izdavanje računa i istiacanje obavijesti o načinu podnošenja prigovora, kao i kontrola ugostiteljskih sadržaja za usluživanje pića, napitaka i hrane te ostalih usluga unutar marine.

vrh stranice
vrh stranice