Aktualno

Paušalni iznos turističke pristojbe za 2020. za 20% snižen za nautičare

29.06.2020.

Objavljen je Pravilnik o visini, načinu plaćanja i raspodjeli turističke pristojbe za čarterska plovila, brodove za višednevna kružna putovanja i osobe koje borave na plovilu (nautičari) te način plaćanja turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu i međunarodnom prometu na unutarnjim vodama, kojim se paušalni iznos turističke pristojbe u 2020 godini snižava za 20% 

Provedba odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH za pomorstvo i nautiku

02.06.2020.

Vezano za primjenu Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (NN broj 32/00 i 48/20) te Odluke o izmjenama i dopuni iste odluke od 9. svibnja 2020., nastavno na ranije objavljene preporuke od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dostavljaju se dodatna pojašnjenja i upute o prelasku državne granice hrvatskih i stranih pomoraca, dolasku stranih državljana vlasnika jahti i brodica koje se nalaze u Republici Hrvatskoj, dolasku ostalih stranih državljana kao i uplovljavanju i plovidbi u RH.

Otkazivanje rezervacija u nautičkom sektoru

23.03.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca Udruga nautičkog sektora uputila je Ministarstvu turizma, Ministarstvu financija, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prijedlog mjere pomoći nautičkom sektoru.

Izborna Skupština Udruge nautičkog sektora na Biograd Boat Show-u

18.10.2019.

17. listopada 2019., u Kapetanskom klubu Marine Kornati, u sklopu nautičkog sajma Biograd Boat Show, održana je  Izborna Skupština HUP-ove Udruge nautičkog sektora. Na Skupštini je izabran  novi Izvršni odbor odbor udruge u sastavu: Beg Luciano, Marservis d.o.o., Čalić Nevenka, Navela d.o.o., Čolić Neven, Garmin Hrvatska d.o.o., Knego Mario, Euromarine d.o.o., Marjan Dario, Nautika centar Nava d.o.o., Mihajlov Igor, Marine Club International d.o.o., Pičuljan Romano, Brodogradnja Pičuljan, Ražnjević Goran, Ilirija d.d., Šurija Đek, Yacht Pool d.o.o., Topolovec Marijan, Marina Punat d.o.o.,  i Vuletić Roko, NCP Grupa d.o.o. Za Predsjednika udruge izabran je  Romano Pičuljan koji je ujedno bio i prvi predsjednik udruge nakon osnivanja, a za dopredsjednike su izabrani Nevenka Čalić, iz tvrtke Navela,  i Neven Čolić iz tvrtke Garmin.

Održana sjednica Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora

12.04.2018.

Povišene takse za nautičare štete hrvatskom turizmu

Na sajmu Croatia Boat Show održana je sjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Udruge nautičkog sektora na kojoj se raspravljalo o donošenju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, o povećanju boravišne pristojbe za nautičare i rezultatima sastanka s predstavnicima ministarstva turizma te o inicijativi za smanjenje PDV-a kod kupnje plovila na leasing.

vrh stranice
vrh stranice