9.6.2020. Webinar: Radni odnosi u vrijeme epidemije koronavirusa

09.06.2020.

U vrijeme pandemije s kojom se suočava i naše gospodarstvo, poduzetnici su više no ikad izloženi učestalim promjenama i neprekidnim izazovima reorganizacije poslovanja. Posebnu pažnju predstavljaju i odnosi prema zaposlenicima, te je HUP Regionalni ured Varaždin u suradnji s Odvjetničkim društvom Porobija & Špoljarić d.o.o. organizirao webinar na temu:

 

„Radni odnosi u vrijeme epidemije koronavirusa“

U utorak, 09.06.2020. u 13,00 sati putem Microsoft Teamsa. Očekivano trajanje: 1,15 min (predavanje + odgovori na pitanja).

Predavači će biti Marko Benčić i Irena Vadas, odvjetnici u Odvjetničkom društvu Porobija & Špoljarić d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom u domeni radnog prava, koji će i odgovarati na postavljena pitanja sudionika zajedno sa Anom Plačko, voditeljicom računovodstva u Odvjetničkom društvu Porobija & Špoljarić d.o.o.

Teme koje će se posebno obraditi kroz webinar su:

  • Pravna regulacija promjena u radnom odnosu (prestanak radnog odnosa, smanjenje plaće, godišnji odmori, neplaćeni dopust, rad o kuće, mjere zaštite na radu i dr.)
  • Prava i obveze poslodavca i radnika u situaciji kada je radnik u samoizolaciji
  • Prava i obveze poslodavaca kojima su isplaćene Potpore za očuvanje radnih mjesta
  • Postupanje poslodavaca po zaprimljenim osnovama za zapljenu plaća zaposlenika temeljem Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti.

Molimo vas da svoje sudjelovanje na prvom predmetnom webinaru potvrdite OVDJE najkasnije do 8.lipnja 2020. do 10 sati.

Ukoliko imate pitanja vezano uz temu webinara ista molim da uputite na hup-varazdin@hup.hr

Poveznicu (link) za pristup webinaru dostavit ćemo vam naknadno putem e-maila.

 

vrh stranice