9.2.2017. Predstavljanje Inicijative za mlade, FOI, Pavlinska ulica 2, 10:00

08.02.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenuli su Inicijativu privatnog sektora za mlade (PSYI) u suradnji s privatnim tvrtkama, profesionalnim udrugama žena i akademskim institucijama. Organizacijski partneri ove Inicijative su Fakultet elektrotehnike i računarstva u Osijeku, Vijeće studenata i konzultantska tvrtka People 1st iz Velike Britanije.

Inicijativa odražava zajednički napor pružatelja usluga obrazovanja i poslodavaca, uz prepoznavanje važnosti rješavanja neusklađenosti vještina mladih ljudi i širenja gospodarskih mogućnosti za žene u procesu tranzicije prema konkurentnom, tržišno orijentiranom gospodarstvu, koje podržava dugoročno održiv rast.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 9. veljače 2017. na Fakultetu za organizaciju i informatiku, Pavlinska ulica 2 u Dvorani 10, s početkom u 10:00h.

U prvom dijelu događaja, koji će se održati u prijepodnevnim satima na fakultetu u svakom gradu, predstavnici HUP-a, te Vijeća studenata prezentirati će okupljenima Inicijativu, a poslodavci i studenti će dobiti upute kako se uključiti i prijaviti za studentsku praksu, informacije o postupku selekcije studenata i programu same studentske prakse te odgovore na sva ostala pitanja vezano za Inicijativu.

U drugom ćemo dijelu održati panel na temu „Kako pripremiti studenta za tržište rada“ na kojem će sudjelovati predstavnici poslodavaca, obrazovnih institucija i studenata.

PROGRAM:

Predstavljanje Inicijative privatnog sektora za mlade

10:00 – 10:05 Uvodno obraćanje Sanja Ostroški, direktorica Regionalnog ureda HUP-a

10:05 – 10:45 Prezentacija „Inicijativa privatnog sektora za mlade“, Sanja Ostroški,
direktorica Regionalnog ureda HUP-a i Dino Juratovac, Voditelj ureda za
odnose s javnošću Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

10:45 – 11:30 Okrugli stol „Kako pripremiti studenta za tržište rada“

Zvonko Biškup, Vlasnik i CEO, Influendo

Marijana Kežić, Voditeljica odjela za ljudske potencijale, Metronet d.o.o.

Izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep, Prodekanica za znanstvenoistraživački rad, FOI

Sara Lončar, Tajnica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

Petra Pavić, Junior Consultant in Business Development at Sedam IT d.o.o.

Danijel Dadović, Voditelj Centra za podršku studentima i razvoj karijera, FOI

Moderator: Sanja Ostroški, HUP

11:30 – 12.00 Pitanja

Najnovije informacije vezano za Tjedan Inicijative privatnog sektora za mlade potražite na web-stranici: http://inicijativazamlade.hup.hr/, a za program u Varaždinu ovdje

Bila bi nam čast kada biste svojim dolaskom doprinijeli značaju i relevantnosti ove inicijative te time izrazili svoju podršku.

Prijave za predstavljanje Inicijative privatnog sektora za mlade šaljite na: sanja.ostroski@hup.hr (Prijave do 08.02.2017. do 16:00 sati)
vrh stranice