7.11.2019. Prijenos poslovanja - važnost pripreme: osnivača, nasljednika, poduzeća i obitelji, Hotel Mondo, Kopilica 5, Split, 10,00

07.11.2019.

U sklopu Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja održat će se radionica Prijenos poslovanja - važnost pripreme: osnivača, nasljednika, poduzeća i obitelji, u četvrtak 7. studenog 2019. od 10,00 - 13,00 sati u hotelu Mondo, Kopilica 5, Split.

Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Naime, gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se - na koga i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća / obrta.

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

Tijekom radionice bit će govora o sljedećim temama:

- Kako pripremiti nasljednike, kako tvrtku, a kako osnivača i obitelj?

- Menadžersko opismenjavanje poduzeća i suradnika

- Nepotizam u obiteljskim tvrtkama

- Druga karijera za uzmak

Radionicu organizira CEPOR u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca i Adizes Southeast Europe.

Predavač je Boris Vukić, partner i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe te Senior Associate Adizes Institute USA na koje je 1995 godine certificiran za vođenje organizacijskih promjena.  U svojoj knjizi "Osnivači, nasljednici, menadžeri" govori o aktualnoj problematici prijenosa poslovanja poduzeća nastalih 1990-tih na nove generacije, naglašavajući pri tom važnost pripreme osnivača, nasljednika, obitelji i poduzeća za uspješan prijenos.

 

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz prehodnu prijavu na e-mail: jpervan@cepor.hr

vrh stranice