7.06.2019. Simpozij Tripalovi dani u Sinju, Alkarski dvori, Šetalište A. Stepinca 2, Sinj, 9,30

07.06.2019.

Simpozij Tripalovi dani u Sinju održat će se 7. lipnja 2019. s početkom u 9,30, u Alkarskim dvorima, Šetalište A. Stepinca 2, Sinj, Osnovna tema za raspravu: Hrvatska u prvih šest godina članstva u EU: europske vrijednosti u Hrvatskoj - novoj članici.

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo pokrenuo je 2015. godine održavanje znanstvenostručnog simpozija pod nazivom Tripalovi dani u Sinju. Simpozij se održava svake godin u lipnju, na temu aktualnu u tom trenutku. Time se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegova rodnoga Grada Sinja.

Ove godine u povodu šeste obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, osnovna tema za raspravu je "Hrvatska u prvih šest godina članstva u EU: europske vrijednosti u Hrvatskoj - novoj članici".

U okviru simpozija održat će se i dvije panel-rasprave:

- Poduzetništvo, solidarnost i lokalni razvoj radi rasprave o utjecaju temeljnih europskih vrijednosti na razvitak, napredak i poticanje poduzetništva u Republici Hrvatskoj, a za tim i o stanju europskih vrijednosti u novoj državi članici te

- Mladi i europske vrijednosti koji je posvećeno pitanju kako će mladi živjeti europske vrijednosti u Hrvatskoj u budućnosti?

Simpozij će pokušati odgovoriti na ključna pitanja vezana uz europske vrijednosti u Hrvatskoj u sferi poduzetništva te iz perspektive mladih: jesmo li ih usvojili, hoće li te vrijednosti opstati u našem društvu, što se s njima događalo od ulaska Hrvatske u EU do danas?

tripalovi-dani2019program.pdf
vrh stranice