6.12.2018. Večer matematike u HUP-u: Matematičke metode optimizacije u poduzetništvu uz Excel, HUP, Radnička cesta 52/1, 17:00

06.12.2018.

U okviru Večeri matematike koja se održava u vrtićima, školama i na fakultetima širom Hrvatske, u četvrtak, 6.12.2018. u 17 sati, održat će se radionica pod nazivom „Matematičke metode optimizacije u poduzetništvu uz Excel“ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM), Radnička 52/1 (Green Gold), 10000 Zagreb. 

Svako poduzeće želi poslovati na efikasan i efektivan način. Na strani efektivnosti želi maksimizirati razinu usluge prema potrošaču, a na strani efikasnosti želi minimizirati ukupne troškove u svojim procesima. Pritom svakodnevno rješava probleme optimizacije.

Kako koncepcijski i matematički definirati problem optimizacije? Kako provesti analizu modela? Koju metodu upotrijebiti za rješavanje problema? Kako interpretirati rezultate? Kako provesti analizu osjetljivosti i simulacije? 

Ova radionica je organizirana tako da daje odgovor na ta pitanja, a namijenjena je učenicima srednjih škola, studentima i poslovnoj praksi. Zamišljena je kao druženje akademske i poslovne zajednice, dijeljenje znanja i iskustva, te promocija poduzetništva među mladima. 

Informacije i prijave kod dr. sc. Kristine Šorić, voditeljice studija Poslovna matematika i ekonomija, te MBA smjera Upravljanje lancem opskrbe, ZŠEM, na ksoric@zsem.hr.
 
vrh stranice