5.4. 2013., III. ProInvest, Prezentacije ključnih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva, Varaždin, 10:00

05.04.2013.

U okviru ProInvesta - programa prezentacije koraka koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva ministri i Vlade RH, 5. travnja u Varaždinu upoznat će poduzetnike i predstavnike jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s prilagodbama zakona radi otklanjanja prepreka za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskih projekata.
U izravnom kontaktu poduzetnicima će biti prezentirane mogućnosti financiranja projekata, povoljni kreditni programi HBOR-a, program poticanja poduzetništva obrta i garancije HAMAG-a, a uz mjere aktivnog zapošljavanja velike su mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije u koju Hrvatska ulazi 1. srpnja 2013.
ProInvest, ključne mjere Vlade RH za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva bit će predstavljene u Varaždinu, 5. travnja u hotelu Turist, Aleja kralja Zvonimira 1.
O ključnim Vladinim mjerama govorit će Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta govorit će o programu poticanja poduzetništva i obrta, a Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava o mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2013. Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva prezentirat će "Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime". Boris Lalovac, zamjenik ministra financija izvijestit će o prvim iskustvima u provedbi Zakona o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, dok će Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU ukazati na mogućnosti financiranja investicija kroz fondove Europske unije. Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede prikazat će mogućnosti investicija u poljoprivredi, a Anton Kovačev, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak o kreditnim programima HBOR-a u 2013.
vrh stranice
vrh stranice