50. obljetnica rada i djelovanja Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek

01.07.2021.

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek proslavio je 1. srpnja 2021. godine 50. obljetnicu rada i djelovanja održavanjem Svečane sjednice Fakultetskog vijeća. Tom prigodom Hrvatska udruga poslodavaca dobila je zahvalnicu zbog dugogodišnje uspješne suradnje s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek.

1970. godine na Visokoj poljoprivrednoj školi u Osijeku ustrojen je Prehrambeno-tehnološki odjel, a 1971. Visoka poljoprivredna škola postala je Poljoprivredno-prehrambeno tehnološki fakultet. S ciljem osiguranja kadra za prehrambenu industriju regije, od akademske godine 1970./1971. na Poljoprivredno-prehrambeno tehnološkom fakultetu u Osijeku započeo je s izvođenjem studij prehrambene tehnologije.

Razvojem Prehrambeno-tehnološkog odjela, stvaranjem boljih materijalnih uvjeta rada i osnutkom Sveučilišta stvorili su se preduvjeti za osnivanje Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek. Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek osnovan je kao samostalno visoko učilište 15. lipnja 1976. godine.

HUP reg. ured Osijek svoje aktivnosti usmjerava prema svim sastavnicama Sveučilišta kako bi se što više znanstvena zajednica približila realnom sektoru. 

vrh stranice
vrh stranice