4.10.2017. Radionica "Koliko Vaših radnika danas nije na poslu (i koliko Vas to košta)?“ Tehnološki park Varaždin, Zagrebačka 89, Varaždin, 13:30

04.10.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca i Institut za upravljanje apsentizmom pozivaju na radionicu:
„Koliko Vaših radnika danas nije na poslu (i koliko Vas to košta)?“

Trošak izostanaka radnika iz radnog procesa drugi je najveći trošak za poslodavce nakon troška plaća. Srećom, izostancima se može kvalitetno upravljati i na taj način ostvariti uštedu do 20%, čime HR management direktno utječe na dobit kompanije.

Na ovoj radionici prikazat će se dobre prakse i modeli upravljanja izostancima, iz kojih se može naučiti kako smanjiti troškove bolovanja i drugih izostanaka radnika iz radnog procesa. Efikasnim upravljanjem izostancima može se direktno utjecati na povećanje zadovoljstva radnika, podizanje produktivnosti i pozitivnu promjenu organizacijske kulture.

Teme radionice:
Kako izostanci utječu na kompaniju?
Kada znate da imate problem?
Kako smanjiti troškove i upravljati izostancima?

Biti će prikazani praktični primjeri rezultata uvođenja sustava upravljanja izostancima s ukazivanjem na dobre i loše prakse.

Nakon ove radionice, polaznici će biti u mogućnosti analizirati situaciju u vlastitoj kompaniji i primijeniti osnovne alate upravljanja izostancima, a više o toj temi možete pročitati u članku nedavno objavljenom u časopisu Lideru.
 
Predavači su Sandra Čupurdija, MBA, HR konzultantica, predsjednica Instituta za upravljanje apsentizmom i Damir Kovačević, MBA, Abscence management konzultant, osnivač Instituta za upravljanje apsentizmom i osnivač i direktor tvrtke Medisery koja se bavi uštedama na troškovima apsentizma. Autor je programa smanjenja troškova bolovanja i drugih izostanaka pod nazivom „Absencensight“ a koji predstavlja „win-win“ situaciju za radnike i poslodavce, a koji je implementiran u tvrtke kao što su: Coca Cola HBC, Alstom Hrvatska, Uljanik grupa, Podravka, Hrvatska pošta, ACI marina itd.

Predviđeno trajanje radionice: 13:30 do 15:30.
 
Uvjeti i informacije za prijavu: Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu putem elektroničke pošte na hup-varazdin@hup.hr . Za dodatne informacije obratite se na tel: 042/352-034.
vrh stranice
vrh stranice