29.10.2018. Prezentacija mjere HZZ-a: Osposobljavanje na radnom mjestu, HUP, Radnička 52/1, Zagreb

29.10.2018.

Pozivamo vas na prezentaciju mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Osposobljavanje na radnom mjestu“ s naglaskom na uključivanje migrantske populacije na tržište rada koja će biti održana 29. listopada 2018. godine s početkom u 10,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I, Zagreb (zgrada Green Golda).

„Osposobljavanje na radnom mjestu“ relativno je nova mjera HZZ-a, koja je od strane poslodavaca nedovoljno korištena iako i poslodavcima i nezaposlenima, kao i pripadnicima migrantske populacije nudi niz prednosti. U hrvatskom društvu, trenutno živi oko 650 pripadnika migrantske populacije. Krajnji je cilj našeg društva, ali i svih institucija da aktivno sudjelujemo u njihovoj boljoj i efikasnijoj integraciji, stoga je cilj ove prezentacije upoznati poslodavce s mjerom te u dijalogu poslodavaca i predstavnika HZZ-a utvrditi postoje li administrativne ili druge prepreke koje koče bolju iskoristivost mjere.

Uz predstavnike HZZ-a, ravnatelja Ante Lončara, zamjenice ravnatelja Marine Nekić i pomoćnice ravnatelja Ruže Hrge  i vas poslodavaca na prezentaciji će sudjelovati i predstavnici drugih institucija koje se bave ovom problematikom, kao i pripadnici migrantske populacije.

Program:

10.00 – 10.10 –  pozdrav organizatora

10.10    – 10.40 – prezentacija mjere „Osposobljavanje na radnom mjestu“, Ante Lončar, Marina Nekić, Ruža Hrga, Hrvatski zavod za zapošljavanje

10.40 – 11.00 – iskustvo poslodavca korisnika mjere, Pavo Ćorluka, Sanatorij Ćorluka

               – iskustvo migranta korisnika mjere, Purya Javidi

11.00 – 12.00  – moderirana rasprava

Jedan od ključnih koraka integracije je pronalaženje posla i osiguravanje financijske samostalnosti migranata za njihovo uključivanje u zajednicu, čime se, zapravo postiže trostruki efekt: brže uključivanje migranata u društvo, racionalno raspolaganje sredstvima namijenjenim pomoći toj populaciji, ali i ne manje važno, rješavanje, barem dijela problema kroničnog nedostatka radne snage, što je postao jedan od gorućih problema u Republici Hrvatskoj.

Molimo vas da svoj dolazak na prezentaciju potvrdite najkasnije do 25. listopada 2018. godine na e-mail: marijana.filipic@hup.hr

 

vrh stranice