29.03.2018. PUMA seminar: Nefinancijsko izvještavanje; HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek, 11:00

29.03.2018.

Na traženje članova HUP-a, a kako je izvještavanje o nefinancijskim utjecajima obvezno za velika poduzeća i u Hrvatskoj, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira seminar „Nefinancijsko izvještavanje“ koje će se održati u četvrtak 29. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek.
Istraživanja pokazuju da izvještavanjem o nefinancijskim utjecajima poduzeća izgrađuju povjerenje, potiču promjene, utječu na transparentnost poslovanja, izgrađuju reputaciju poduzeća te ostvaruju lakši pristup kapitalu. Ono potiče dijalog te će rezultirati promjenom ponašanja i odlučivanja dionika.

Proces pripreme izvještaja je proces preispitivanja upravljačkih i tehnoloških procesa u poduzeću te pomaže u identifikaciji mjesta koja treba unaprijediti i pokreće ciklus poboljšanja. Seminar će vam pomoći da bolje razumijete održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje te s njima povezan proces izvještavanja, zakonsku regulativu te Smjernice za izvještavanje.

Kratki opis seminara:
• Zašto nefinancijsko izvještavanje, što je održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje;
• Zakonska legislativa;
• Pregled zahtjeva GRI Standarda;
• Pregled alternativnih alata za izvještavanje;
• Koraci u procesu izrade izvještaja;
• Analiza dionika;
• Kontekst održivosti;
• Određivanje granica izvještaja;
• Materijalnost tema.

Seminar će održati dr. sc. Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a. Diplomirala je 1995. godine ekologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, 2008. godine je magistrirala poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2010. je doktorirala na sociologiji održivog razvoja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2004. ravnateljica je Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Pokrenula je kvartalno glasilo HR PSOR-a, «Gospodarstvo i održivost» koje promiče održivi razvoj u gospodarstvu. Autorica je dviju knjiga i niza radova iz područja održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Jedna je od kreatora projekta Indeks DOP-a, nagrade za društveno odgovorna poduzeća u Hrvatskoj. Članica je Državnog savjeta za održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do srijede 28. ožujka 2018. godine do 12 sati.
vrh stranice