28.09.2018. Okrugli stol: „Bez računovođa se ne računa“; Ekonomski fakultet u Osijeku, Trg Lj. Gaja 7, Osijek, 11:00

28.09.2018.

Nakon održanog okruglog stola u Zagrebu, Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organiziraju Okrugli stol računovođa u Osijeku, pod nazivom „ Bez računovođa se ne računa“, koji će se održati u petak 28. rujna 2018. na Ekonomskom fakultetu, Trg Ljudevita Gaja 7, s početkom u 11 sati.

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi.  Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose  znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi. Stoga uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca. Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke.

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja.

O svemu navedenom kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo, te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Porezne uprave, Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskog fakulteta, časopisa Računovodstvo revizija i financije, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske, Hrvatske udruge računovođa. U ime HUP-a na okruglom stolu će sudjelovati dugogodišnja članica HUP-a – Renata Zubaj, Rezident Osijek.

Ovim okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje poduzetnika.

vrh stranice