27.5.2019. Radionica: Koliko Vaših radnika danas nije na poslu (i koliko Vas to košta)?“, TPV, Zagrebačka 89, Varaždin, 10:00

27.05.2019.

HUP Regionalni ured Varaždin  i Institut za upravljanje apsentizmom pozivaju Vas na radionicu:

„Koliko Vaših radnika danas nije na poslu

(i koliko Vas to košta)?“

u ponedjeljak, 27. svibnja 2019.godine u Varaždinu, 10-12.30 sati

Tehnološki park, Zagrebačka 89, 42000 Varaždin

Trošak izostanaka radnika iz radnog procesa drugi je najveći trošak za poslodavce nakon troška plaća. Srećom, izostancima se može kvalitetno upravljati i na taj način ostvariti uštedu do 15%, čime HR management direktno utječe na dobit kompanije.

Na ovoj radionici prikazat će se dobre prakse i modeli upravljanja izostancima, iz kojih se može naučiti kako smanjiti troškove bolovanja i drugih izostanaka radnika iz radnog procesa. Efikasnim upravljanjem izostancima može se direktno utjecati na povećanje zadovoljstva radnika, podizanje produktivnosti i pozitivnu promjenu organizacijske kulture.

Teme radionice:

Kako izostanci utječu na kompaniju?

Kada znate da imate problem?

Kako smanjiti troškove i upravljati izostancima?

Apsentizam označava pojavu izostanka radnika iz radnog procesa neovisno o uzroku. Biti će prikazani praktični primjeri rezultata uvođenja sustava upravljanja izostancima s ukazivanjem na dobre i loše prakse. Nakon ove radionice, polaznici će biti u mogućnosti analizirati situaciju u vlastitoj kompaniji i primijeniti osnovne alate upravljanja izostancima.

Predavači su Sandra Čupurdija, MBA, HR konzultantica, predsjednica Instituta za upravljanje apsentizmom i Damir Kovačević, MBA, Abscence management konzultant, osnivač Instituta za upravljanje apsentizmom i osnivač i direktor tvrtke Medisery koja se bavi uštedama na troškovima apsentizma. Autor je programa smanjenja troškova bolovanja i drugih izostanaka pod nazivom „Absencensight“ a koji predstavlja „win-win“ situaciju za radnike i poslodavce, a koji je implementiran u tvrtke kao što su: Coca Cola HBC, Alstom Hrvatska, Uljanik grupa, Podravka, Hrvatska pošta, ACI marina itd.

 

Uvjeti i informacije za prijavu: Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu putem elektroničke pošte na hup-varazdin@hup.hr. Za dodatne informacije obratite se na tel: 042/352-034. 
vrh stranice