27.11.2014. Postupak zapošljavanja osoba s invaliditetom, HZZ Područni ured Split, Bihaćka 2c, Split, 11:00

27.11.2014.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji sa Zavodom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizira radionicu na temu :

Postupak zapošljavanja osoba s invaliditetom u okviru Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine br. 157/13) i provedbenih pravilnika koja će se održati u četvrtak, 27. studenog 2014. s početkom u 11,00 sati u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područni ured Split, Bihaćka 2c
Puni kvotni sustav zapošljavanja osoba s invaliditetom se primjenjuje od 1.01.2015. Obveznik je svaki poslodavac koji zapošljava najmanje 20 radnika. Kvota je utvrđena od 2% do 6% ovisno o djelatnosti - smanjuje se za poslodavce do 50 zaposlenih, a u broj zaposlenih radnika za izračun kvote ne ubrajaju se sezonski radnici, radnici zaposleni u agencijama za privremeno zapošljavanje koji se ustupaju korisnicima te radnici zaposleni na mjestima s posebnim uvjetima rada, (sukladno Zakonu o zaštiti na radu) ukoliko Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom da suglasnost za izuzeće takvih radnih mjesta.

U kvotu zaposlenih OSI kojom poslodavac ispunjava svoju obvezu kvotnog zapošljavanja, ubrajat će se samo oni radnici s invaliditetom koji su upisani u Očevidnik zaposlenih osoba s invaliditetom i s ugovorom o radu od najmanje 20 sati tjedno.
Poslodavci koji već imaju zaposlene osobe s invaliditetom, dužni su ih prijaviti u HZMO do 31.prosinca 2014., u protivnom, te osobe se neće moći ubrojiti u kvotu od 1.siječnja 2015. već naknadno, računajući trenutak kada su takvu prijavu podnijeli nakon 1.siječnja 2015. Poslodavci kod kojih se osoba s invaliditetom tek zapošljava, prijavljuju ih u sustav HZMO-a putem obrasca M-1P, na način da se u za to predviđeno mjesto na obrascu, pod obilježjem 15.- Status osobe s invaliditetom, upisuju podaci o činjenici invaliditeta.
O postupku i mjerama za poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom će govoriti predstavnici Zavoda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Split.

Prijaviti se možete na e-mail: hup-split@hup.hr ili na tel. 021/368-296 do 26.11.2014.
vrh stranice