26.10.2021. PUMA seminar: Novi Zakon o gospodarenju otpadom; Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. , Gospodarska zona Antunovac 23, Antunovac; 10:00

26.10.2021.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. organizira koristan seminar na temu: Novi Zakon o gospodarenju otpadom koji će se održati u utorak 26. listopada 2021. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. , Gospodarska zona Antunovac 23, Antunovac.  

Novi Zakon o gospodarenju otpadom donesen je krajem srpnja 2021. godine. Novi Zakon donio je niz promjena u gospodarenju otpadom koje uključuju sprečavanje ili smanjenje nastanka otpada, smanjenjem ukupnih učinaka uporabe sirovina i poboljšanje učinkovitosti uporabe sirovina te povećanje recikliranja i ponovnog korištenja recikliranih proizvoda. Novim Zakonom uvedena je i  zabrana stavljanja na tržište plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu i laganih plastičnih vrećica.

Koje su sve promjene nastale stupanjem Zakona na snagu i što one znače za pojedine dionike možete saznati na ovom seminaru koji je namijenjen svim proizvođačima, posjednicima otpada, povjerenicima otpada, odgovornim osobama za gospodarenje otpadom, ovlaštenim osobama za gospodarenje otpadom, povjerenicima ili odgovornim osobama za gospodarenje otpadom.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a predavač je:

Tihana Škugor, univ.spec.oecol., koja karijeru u području zaštite okoliša i gospodarenja otpadom započinje 2005. godine u tvrtki Unikom d.o.o. na mjestu voditeljice službe kvalitete i zaštite okoliša gdje je i danas zaposlena. Ovlašteni je predstavnik uprave za upravljanje, nadziranje i provođenje ISO 14001:2015 sustava upravljanja zaštitom okoliša i ISO 9001:2015 sustava upravljanja kvalitetom, a kao Project manager na projektu IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska i IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija vodi, organizira i koordinira pripremu, provedbu i razvoj projekata u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. U svom poslu obavlja složene i stručne poslove iz područja održivog gospodarenja otpadom, te zaštite okoliša i prirode. Kroz svoj posao sudjeluje u procesu donošenja propisa s područja gospodarenja otpadom kao predstavnik komunalnih tvrtki, ali isto tako je sudjeluje u uspostavljanju i primjeni tih propisa u praksi. Autorica je stručnih radova za Međunarodni Simpozij gospodarenja otpadom 2008., 2010.,2016.,2018. god., te sudjeluje kao predavač na stručnim skupovima državne razine za voditelje stručnih vijeća, mentore i savjetnike u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do ponedjeljka 25. listopada 2021. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice