25.10.2021. PUMA seminar: Financijski kontroling; Poslovno-inovacijski centar BIC Vukovar, Gospodarska zona 15, Vukovar; 11:00

25.10.2021.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Altius savjetovanje d.o.o. organizira seminar na temu: „Financijski kontroling“ koji će se održati u ponedjeljak 25. listopada 2021. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar, Gospodarska zona 15, Vukovar.

Za analizu poslovanja možemo reći da pripada temeljnim postupcima koji su neophodni kako bi uprava poduzeća znala je li put na kojem se nalazi upravo onaj na kojem želi biti. Što analizirati? Najčešće su predmet analize godišnji financijski izvještaji. Stoga za njihovu analizu često kažemo da je "krvna slika" poduzeća iz koje možemo dijagnosticirati sve dobro, ali i ono loše što se događa u poduzeću. Takva analiza daje nam i naznake gdje se u budućnosti mogu očekivati poremećaji ili krize u poslovanju. S obzirom da se godišnji financijski izvještaji sastavljaju na kraju godine, analiza na bazi podataka koji se nalaze u njima nije dovoljna. Stoga je vrlo važno provoditi i analizu svih poslovnih izvještaja, odnosno svih izvještaja koji se rade za vremenske periode koji su puno kraći od godine dana i u pravilu se sastavljaju mjesečno. Važnost analize prvenstveno se razmatra s aspekta upravljanja poduzećem s ciljem optimalizacije imovine, obveza i kapitala te prihoda i rashoda te s ciljem donošenja poslovnih odluka koje će osigurati dugotrajnu opstojnost poduzeća. Osim vlastitog poduzeća, analizirati treba i konkurenciju. Naučimo kako to učiniti i gdje dobiti informacije!

Teme seminara:

           kako i kojim pokazateljima uočiti latentne opasnosti u poslovanju

           financijski VS poslovni izvještaji – koje informacije SU VAŽNE i kako ih interpretiramo?

           kako postaviti KPI vlastitog poslovanja uz uvažavanje specifičnosti biznisa -

           na što ukazuju pokazatelji financijske analize (financijska sigurnost, korištenje efekata financijske poluge, neto radni kapital i informacija koju nam daje, likvidnost, rentabilnost, aktivnost)

          Financijska analiza kroz DuPont i ADT sustav pokazatelja

          kreiranje balansiranih KPI uz primjenu BSC modela

Seminar je namijenjen vlasnicima i upravi poduzeća, menadžerima koji rade na poslovima upravljanja poduzećem, menadžerima koji rade na poslovima plana i analize, menadžerima koji rade na poslovima kontrolinga, zaposlenicima na operativnim poslovima, a željeli bi znati više, kao i zaposlenicima neekonomskog profila koji rade na upravljanju poduzećem.

Predavanje će održati dr.sc. Andreja Švigir, ovl.rev. – doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom: “Uloga integriranog, financijskog i nefinancijskog izvještavanje u donošenju poslovnih odluka”. Magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom “Uloga i značaj računovodstvenih politika u poslovnom odlučivanju” i stekla titulu magistrice znanosti. 2007. godine u partnerstvu osniva Altius savjetovanje d.o.o., s osnovnim ciljem razvoja i unaprijeđenja kontrolinga u hrvatskim poduzećima te edukacija iz područja kontrolinga. Posebnost: povezivanje kontrolinga s njime povezanim područjima i educiranje iz područja menadžmenta, analize financijskih izvještaja, financija i računovodstva. Educirala više od 4000 polaznika na petstotinjak edukacija i in-house programa. Sudjelovala na projektima uvođenja i razvoja kontrolinga u hrvatskim poduzećima. Radila u konzultantskoj kući TEB- poslovno savjetovanje kao urednica-savjetnica za područje računovodstva. U poduzeću Strabag bila je voditeljica odjela bilanciranja. Završila edukaciju pri Hrvatskoj udruzi revizora i stekla titulu ovlaštenog revizora. 

Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do petka 22. listopada 2021. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice
vrh stranice