25.09.2019. PUMA seminar: Zakon o radu u praksi i mjere za zapošljavanje iz nadležnosti HZZ-a usmjerene prema poduzetnicima; Hotel Slavonija, Duga ulica 1, Vinokovci, 10:00

25.09.2019.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s HZZ Područnim uredom Vinkovci za Vas organiziraju korisni seminar na temu: Zakon o radu u praksi i mjere za zapošljavanje iz nadležnosti HZZ-a usmjerene prema poduzetnicima koja će se održati u srijedu 25. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati u Hotelu Slavonija (Kavana & Restoran Orion), Duga ulica 1, Vinkovci.

Na seminaru će se dati naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi.

Ugovori o radu - kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.

Prestanak radnog odnosa - obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Također, uz prikaz vrste otkaza biti će dana i aktualna sudska praksa.

Godišnji odmor i evidencija radnog vremena -  izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd.  Obuhvatit će se i sve potrebne evidencije koje je poslodavac dužan voditi.

Predavač je Ivan Sarić, pravni savjetnik HUP Regionalnog ureda Osijek, koji dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Aktualni je predavač u PUMA programu iz područja radnog prava.

Kako i ove godine želimo da poduzetnici s područja Vukovarsko-srijemske županije u što većoj mjeri koriste mjere iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u okviru seminara će se obraditi mjere HZZ-a usmjerene prema poduzetnicima.

Predavači: Julijana Martinović i Ira Barbarić, Odjel za tržište rada, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci.

Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje tijekom kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice, kao i dobivati odgovore na sva pitanja vezanih uz teme seminara.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Prijave su otvorene do ponedjeljka 23. rujna 2019. godine.

vrh stranice
vrh stranice