25.09.2018. PUMA seminar: Javna nabava za ponuditelje u praksi; Poslovno-inovacijski centar BIC Vukovar, Gospodarska zona 15, Vukovar, 10:00

25.09.2018.

Od početka pripreme nacrta novog Zakona o javnoj nabavi, članovi HUP-a su intenzivno radili na izradi preporuka za njegovo poboljšanje. Kao tri najveća problema sustava javne nabave prepoznati su – neučinkovita primjena kriterija ekonomski najpovoljnije ponude (ENP), nedovoljno snažna i učinkovita kontrola te nedostatna transparentnost sustava. Zakon je donesen krajem 2016. godine, a primjena je započela sa 01. siječnjem 2017. godine. Velik dio preporuka naših članova je ugrađen u tekst novog Zakona, no stvarne učinke moći ćemo analizirati tek kroz neko vrijeme njegove primjene.

S tim ciljem, nakon uspješno održanog seminara u Zagrebu, Osijeku i Slavonskom Brodu, HUP Regionalni ured Osijeku u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar d.o.o. organizira savjetovanje na temu „Javna nabava za ponuditelje u praksi“ koje će se održati u utorak 25. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar, Gospodarska zona 15, Vukovar. 

PROGRAM savjetovanja

10:00 - 11:30   Predstavljanje mogućnosti na portalu www.javna-nabava.info

                      Kako iščitavati kriterije sposobnosti i kriterije odabira, kako procijeniti kada se javiti na nadmetanje

                        Razumijevanje kriterija ekonomski najpovoljnije ponude iz perspektive ponuditelja

                        Primjeri i studija slučaja žalbi na odluku o odabiru

11:30 - 11:45  Stanka za kavu

11:45 – 13:00  Primjeri iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i drugih tijela, zašto i                              kako učiti o praksi iz DKOM-ovih rješenja

                       Mehanizmi za zaštitu prava ponuditelja i omogućavanje ravnopravnog nadmetanja (javna                                    savjetovanja, pojašnjenja i žalbe u postupcima javne nabave)

                        Primjeri i studija slučaja postavljanja pitanja na dokumentaciju, žalbi na dokumentaciju

13:00 - 13:30  Odgovori na pitanja

 

Predavač je stručnjak za javnu nabavu, Dino Prskalo koji će predstaviti izazove i moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem novog Zakona o javnoj nabavi i provesti polaznike kroz niz zanimljivih slučajeva iz prakse.

Sudjelovanje na savjetovanju je besplatno za članove HUP-a.

 Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do ponedjeljka 24. rujna 2018. godine do 12 sati.

vrh stranice
vrh stranice