25.01.2018. PUMA seminar: Program LIFE; HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek, 11:00

25.01.2018.

Na traženje članova HUP-a, a s ciljem što boljeg informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije EU projekata, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, odnosno Nacionalnom točkom za program LIFE, organizira savjetovanje koje će se održati u četvrtak 25. siječnja 2018. godine s početkom u 11 sati, u svojim prostorijama, na temu: Program LIFE.
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kroz Program LIFE provodi projekt – „Jačanje kapaciteta za Nacionalnu kontakt točku“. Cilj projekta je učinkovitije sudjelovanje Hrvatske u samom programu kroz pružanje informacija i podrške potencijalnim prijaviteljima te posljedično povećanje broj prijavljenih i odobrenih projekata. Jedna od aktivnosti projekta i Nacionalne kontakt točke je predstavljanje Programa LIFE i mogućnosti koje pruža potencijalnim prijaviteljima.

Sadržaj savjetovanja:
• predstavljanje značajki LIFE projekata i na primjerima projekata ukazati na mogućnosti koje pruža;
• predstaviti predstojeće projektne aktivnosti i događanja;
• približili Program LIFE u kontekstu sudjelovanja gospodarstvenika;
• razgovarati o potencijalnoj suradnji prvenstveno kroz informiranje gospodarstvenika o Programu LIFE i podršci koja im je dostupna kroz aktivnosti projekta.

Program LIFE je financijski instrument Europske Unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime. Programom se želi osigurati razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.

Predavači na savjetovanju su stručnjaci Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do utorka 23. siječnja 2018. godine.
vrh stranice