24.09.2018. PUMA seminar: Educiraj se ili nestani; HUP Reg. ured Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek, 11:00

24.09.2018.

Nakon održanog zanimljivog seminara u Zagrebu, a na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s Bagatin Akademijom organizira seminar „Educiraj se ili nestani – u susret hrvatskom proljeću znanja 2019.“ koji će se održati u ponedjeljak 24. rujna 2018. godine s početkom u 11 sati u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek, Trg Lj. Gaja 6, Osijek. 

Jeste li se ikad zapitali – tko je poduzetnik ako ne kreativni odgovor na društvenu pasivnost i očaj?

To je osoba vizije i nade koja gleda naprijed, koja sanja i koja gradi! On je određen psihologijom preuzimanja odgovornosti u svim okolnostima svog života!

Poduzetnik bez nade nije dobar poduzetnik. Druga strana medalje je psihologija očaja!

Psihologija očaja može obuzeti pojedince, timove i čitave kompanije koji provode život, možemo reći " mimo sebe" dok bi život trebali živjeti punim plućima! Psihologija očaja može zamračiti čak i poduzetnički um kroz fenomen naučene bespomoćnosti! Poduzetnicima je iznimno važno razumjeti psihologiju očaja i psihologiju preuzimanja odgovornosti kao dva različita odgovora na vremenski period u kojem se nalazimo. Odgovor na očaj i pasivnost je psihologija preuzimanja odgovornosti koja jamči životni uspjeh i zadovoljstvo usprkos mnogim nedaćama - povratak sebi kroz vjeru, nadu i aktivno traženje rješenja!

Pitate se što je potrebno za uspjeh jednog poduzeća?

Svaki poduzetnik krene s jednom velikom vizijom za koju očekuje da će se ostvariti u nekom kraćem vremenu. Jednako tako, svakom velikom postignuću prethodi mnogo poteškoća i zahtjevnih trenutaka, ali niti jedno veliko postignuće nije moguće bez njih.

Što čini razliku između gubitnika i pobjednika?

Kako bi izdržao sve zapreke na putu do uspjeha poduzetnik mora biti spreman riskirati i ustrajati u svojim snovima. Osim toga, potrebna su mu konkretna znanja i vještine koje je moguće prikazati kroz 7 zakona poduzetništva. Spoj svega navedenog dovodi nas do recepta za uspjeh: pripremite se, poduzmite sve što možete i krenite u akciju!

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a predavači su:

Matej Sakoman, magistar je i profesor psihologije, voditelj tvrtke Resisto, a kao glavni interes u svom radu navodi područje očuvanja mentalnog zdravlja i motivacije ljudi. Često sudjeluje na konferencijama i obrazovnim ustanovama kao gost predavač i stručnjak iz područja ljudskih resursa. U zadnjih nekoliko godina održao je više od 250 edukacija u području coachinga, liderstva i razvoja mekih vještina za zaposlenike i menadžment uglednih tvrtki.

Ognjen Bagatin, završio je MBA program na Cotrugli Business School. 2008. godine prešao je u obiteljsku polikliniku koja je imala 2 radnika te započeo s njezinim rastom i razvojem. Trenutno Poliklinika zapošljava 85 radnika te je prema Deloitte-u jedna od najbrže malih i srednjih rastućih ustanova u zdravstvu. Kao ravnatelj poliklinike potaknuo je razvoj korporativnog poduzetništva i projektnog managementa u medicinskom segmentu. Svojim širokim znanjem te razumijevanjem funkcioniranja privatnog zdravstvenog sustava potiče razvoj pozitivne korporacijske kulture i razvoja same poliklinike. Dugi niz godina uz profesionalno obrazovanje vodio je sportske momčadi i klubove kao trener, te u korporativnu kulturu uvijek teži unijeti timski duh, zajedništvo i ispravne vrijednosti.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do petka 21. rujna 2018. godine do 12 sati.

vrh stranice
vrh stranice