23. i 24.5. Međunarodna konferencija o javnoj nabavi Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave, hotel Kvarner, Opatija

25.05.2019.

Hrvatska udruga poslodavaca i ove godine podržava organizaciju međunarodne konferencija o javnoj nabavi na temu: "Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave", koja će se održati 23. i 24. svibnja 2019. u hotelu Kvarner u Opatiji. Ciljevi javne nabave i dalje su ostvarenje što kvalitetnijih rezultata i što veće dobrobiti za građane i zajednicu uz optimizaciju potrošnje javnih sredstava. 

Javna nabava je ovdje da ponudi alate – uz već spomenutu digitalizaciju, kroz mogućnosti, postupke i procese u javnoj nabavi. Pritom su prijenos i razmjena dobrih i loših iskustava i suradnja različitih korisnika ključni faktori uspjeha. Konferencija će biti interaktivnog karaktera na kojoj će sudionici dobiti niz primjera iz međunarodne prakse javne nabave te imati priliku dobiti odgovore na svoja pitanja, družiti se i razmjenjivati iskustva s domaćim i stranim stručnjacima, kao i sa svojim kolegama iz cijele Hrvatske. Iz programa izdvajamo: Strateško korištenje javne nabave i politike održivog upravljanja nabavom; Dvije godine korištenja kriterija kvalitete – što smo naučili? Dobre i loše prakse - profesionalno istraživanje i konzultacije s tržištem; E-nabava i upravljanje ugovorima; Financijske korekcije u postupcima nabava na EU projektima; Primjeri iskustava različitih država članica EU.

„Javna nabava prolazi kroz važne promjene. Nastupilo je razdoblje digitalne transformacije koje javnu nabavu pretvara u gotovo posve digitalizirani proces. Transparentnost nikad nije bila veća, a dokumenti dostupniji. Javna nabava se optimizira, postaje sve više orijentirana na ciljeve, pri čemu je dobro upravljanje i odgovornost ključna zadaća javnih naručitelja.“, naglašava Ivan Serdarušić, direktor za EU fondove i javnu nabavu iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.

Primjere i praksu javne nabave zemalja članica iznijet će tri stručnjaka iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Slovenije. Partner konferencije je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta a na konferenciji će također govoriti i predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije i drugi.

Kotizacija iznosi 1.850,00 kn + PDV a članovi HUP-a na navedeni iznos ostvaruju 15% popusta. Više detalja molimo pronađite na www.javna-nabava.info/konferencija . Zainteresirani se za sve detalje mogu javiti na e-mail: info@javna-nabava.info ili na brojeve telefona: 01/8897 152, 01/8897 312.

 

vrh stranice
vrh stranice