22.09.2021. Webinar: Kontroling proizvodnje - jeste li sigurni u svoju kalkulaciju?; 10:00

22.09.2021.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Altius savjetovanje d.o.o. organizira webinar „Kontroling proizvodnje - jeste li sigurni u svoju kalkulaciju?“ koji će se održati u srijedu 22. rujna 2021. godine s početkom u 10 sati.  Webinar traje do 12,15 sati. 

Niste sigurni u ispravnost kalkulacije i cijenu koštanja svojih proizvoda?

Niste sigurni u kvalitetu metode obračuna koju primjenjujete?

Ne znate gdje su zone neefikasnost – jesu li u radu, aktivnostima, nekom indirektnom trošku, iskorištenju kapaciteta, zastarjeloj tehnologiji, krivulji iskustva?

Zbog nekvalitetne ili netočne kalkulacije niste sigurni u profitabilnosti proizvoda?

Zbog nekvalitetne ili netočne kalulacije imate nesigurnost u kreiranju planova?

Zbog nekvalitetne ili netočne kalkulacije niste u mogućnosti postaviti KPI u proizvodnji? 

Teme radionice:

•          Računovodstveni VS kontrolerski pristup kalkulaciji u proizvodnji

•           Kategorizacija troškova unutar kalkulacije (direktni/indirektni, fiksni/varijabilni)

•           Ključevi za raspored indirektnih troškova

•           Troškovi kalkulacije po potpunim stvarnim troškovima

•           Apsorpcijski vs varijabilni pristup kalkulaciji

•           Praćenje troškova kalkulacije prema aktivnostima (ABC) metoda

•           Izračun doprinosa pokriću/kontribucijske marže proizvoda

•           Izračun cijene sata u proizvodnji

•           Najčešće greške kalkulacije – primjeri pogrešnog dodjeljivanja troškova na proizvode

•           Ključni pokazatelji uspješnosti (KPI) u proizvodnji

Radionica je namijenjena upravi društva i svima koji rade na poslovima upravljanja poduzećem, voditeljima proizvodnje i menadžerima uključenima u proizvodni proces, voditeljima odjela upravljanja kvalitetom, voditeljima kontrolinga, voditeljima financija i računovodstva, svima koji rade na poslovima kontrolinga, svima koji rade na poslovima financija i računovodstva, svima koji rade u okviru procesa proizvodnje.

Predavanje će održati dr.sc. Andreja Švigir, ovl.rev. – doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom: “Uloga integriranog, financijskog i nefinancijskog izvještavanje u donošenju poslovnih odluka”. Magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom “Uloga i značaj računovodstvenih politika u poslovnom odlučivanju” i stekla titulu magistrice znanosti. 2007. godine u partnerstvu osniva Altius savjetovanje d.o.o., s osnovnim ciljem razvoja i unaprijeđenja kontrolinga u hrvatskim poduzećima te edukacija iz područja kontrolinga. Posebnost: povezivanje kontrolinga s njime povezanim područjima i educiranje iz područja menadžmenta, analize financijskih izvještaja, financija i računovodstva. Educirala više od 4000 polaznika na petstotinjak edukacija i in-house programa. Sudjelovala na projektima uvođenja i razvoja kontrolinga u hrvatskim poduzećima. Radila u konzultantskoj kući TEB- poslovno savjetovanje kao urednica-savjetnica za područje računovodstva. U poduzeću Strabag bila je voditeljica odjela bilanciranja. Završila edukaciju pri Hrvatskoj udruzi revizora i stekla titulu ovlaštenog revizora.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do ponedjeljka 20. rujna 2021. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr
vrh stranice