22. do 28.06.2019. Ljetna radionica: Zaštita na radu u praksi; Otok Prvić (kod Vodica), 10:00

25.06.2019.

U organizaciji HUP-a i sindikata kao dio projekta s područja zaštite na radu, organiziraju se dvije ljetne radionice na temu: ''Zaštita na radu u praksi'' koje će se održati za predstavnike HUP-a i sindikata s područja Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije u terminu od 22. do 25. lipnja 2019. godine, a za predstavnike iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u terminu od 26. do 29. lipnja 2019. godine.  

Na radionici će biti naglasak na prevenciji, a ne saniranju šteta koje proizlaze iz ozljeda na radu, profesionalnih bolesti te ostalih oboljenja u vezi s radom, a koja je temelj  učinkovitog sustava sigurnosti i zaštite zdravlja radnika. Program će obuhvatiti:

·         Priprema i provođenje kampanja za siguran rad;

·         Odabir teme te definiranje ciljeva i slogana kampanje;

·         Priprema hodograma za provođenje kampanje;

·         Izrada materijala za promociju kampanje;

·         Propusti koji mogu dovesti do ozbiljnih incidenata i nesreća;

·         Propusti s kojima se svakodnevno susrećemo na radnom mjestu;

·         Aktivnosti za smanjenje propusta;

·         Kako reagiram na stres i kako ga svladati;

·         Vježbe za zdravlje tijela i smanjenje stresa;

·         “Bingo“ iz Zaštite na radu.

Ljetne radionice se održavaju u okviru projekta „Zaštita na radu – prilika ili izazov?“ koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Uz Nezavisni sindikat radnika u proizvodnji hrane i pića koji je nostitelj projekta, sudjeluju i partneri: Nezavisni sindikat Socijalna Pravda, Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga poslodavaca, Brodsko-posavska županija i Požeško-slavonska županija. Ukupna vrijednost projekta, sufinanciranog 100% u iznosu sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, iznosi 962.917,90 kuna. Projekt traje osamnaest mjeseci, a istim se želi unaprijediti znanja i vještine dionika važnih za osnaživanje socijalnog dijaloga.

Sudjelovanje na radionicama, kao i smještaj te prijevoz do otoka Prvića je besplatan, a prijave su do  utorka 18. lipnja 2019. godine na hup-osijek@hup.hr

vrh stranice
vrh stranice