20.04.2017. Predstavljanje „Mjera aktivne politike zapošljavanja“, Skupštinska dvorana, Palača Varaždinske županije, 1.kat Franjevački trg 7, Varaždin, 09:00

20.04.2017.

Kako bi se svi zainteresirani poslodavci upoznali s aktualnim mjerama aktivne politike zapošljavanja Hrvatska udruga poslodavaca – Podružnica Varaždin u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Regionalni ured Varaždin i Varaždinskom županijom, te u partnerstvu s Obrtničkom komorom Varaždinske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijska komora Varaždin poziva na predstavljanje istih.
Novi paket mjera koje su stupile na snagu 02. ožujka 2017. godine sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je: o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu.

Poslodavci iz regije i zainteresirana javnost će imati prilike čuti kako iskoristiti poticaje od kojih se očekuje da će imati značajan utjecaj unapređenje poslovanja, pa tako i na gospodarski rast i razvoj. Mjere za cilj imaju posebno aktivaciju osjetljivih skupina: mladih, dugotrajno nezaposlenih i osoba s invaliditetom, te uključuju programe obrazovanja i usavršavanja koji omogućuju zapošljavanje novih radnika, dodatnu edukaciju te očuvanje radnih mjesta.

Najveće novosti koje su uvedene odnose se na mogućnost da se neke od mjera koriste kombinirano, uvećanje iznosa financijskih potpora i novčanih pomoći te naglasak na mjere obrazovanja i usavršavanja. Više o mjerama na www.hzz.hr .

POZIV
vrh stranice