19.04.2018. PUMA seminar: Naplata potraživanja i ovrha na plaći; VURA – Razvojna agencija Vukovar, Gospodarska zona15, Vukovar, 11:00

19.04.2018.

Nakon seminara održanog u Osijeku i Slavonskom Brodu, a na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa, organizira seminar koji će se održati u četvrtak, 19. travnja 2018. godine u vremenu od 11 do 13 sati u prostorijama VURA-e – Razvojne agencije Vukovar, Gospodarska zona 15, Vukovar, na temu: Naplata potraživanja i ovrha na plaći.

Stabilan novčani tok i osigurana likvidnost od ključne su važnosti za tvrtke svih veličina. Nakon gospodarskih nestabilnosti iz prethodnih godina rukovoditelji su shvatili da profesionalno upravljanje potraživanjima može značajno doprinijeti solventnosti njihovih tvrtki. Razlog tomu je viša razina standardizacije i automatizacije postupka, kao i znanje specijaliziranih tvrtki za naplatu. Suradnja često rezultira većim brojem plaćenih potraživanja te manjim troškovima pravnih postupaka. Prepuštanjem potraživanja vanjskom partneru tvrtka potencijalno može ostvariti uštede od 30-40% te se jače usmjeriti na svoje osnovno poslovanje. Koje su prednosti rada s profesionalnim stručnjacima za naplatu, na koji način najlakše možete riješiti svoja potraživanja te koji su uvjeti suradnje, saznajte na seminaru.

Način i postupak provedbe ovrhe na novčanim sredstvima ovršenika često nije dovoljno jasan u praksi, odnosno mnogi poslodavci nisu u potpunosti upoznati s procesom i zato se nerijetko javljaju problemi tijekom provedbe. Prezentacija će pojasniti posebnu problematiku koja se javlja u praksi provedbe ovrhe na primanjima ovršenika u odnosu na najčešće teme koje izazivaju praktične nedoumice: iznos podoban za pljenidbu, red naplate, odnos ovrhe na računima i ovrhe na primanjima dužnika kao i odgovornost poslodavca za nepostupanje.

Predavači su stručnjaci EOS Matrixa: Tomislav Bertol, voditelj prodaje i Tajana Horvat, voditeljica sektora pravnih poslova. 

Prijave su otvorene do utorka 17. travnja 2018. godine ili do popune kapaciteta dvorane.

vrh stranice
vrh stranice