18.6.2013., Radni ručak s Nadom Čavlović Smiljanac, ravnateljicom Porezne uprave i pomoćnicom ministra financija RH, Zagreb, 12:00

18.06.2013.

Na Radnom ručku koji će se održati 18. lipnja u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100a, s početkom u 12:00, o ulozi Porezne uprave u reformi poreznog sustava govorit će Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave i pomoćnica ministra financija RH. Poduzetnici još od 2008. godine ističu problem nelikvidnosti kao jednu od najvećih prepreka za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Vlada RH ulaže znatne napore za smanjenje nelikvidnosti i porezne evazije. Tijekom 2012. godine ukupno dugovanje poduzeća iznosilo je više od 40 milijardi kuna, a čak 50.000 poduzeća bilo je u blokadi dužoj od 360 dana.
Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, Opći porezni zakon te Zakon o naplati poreznog duga mjere su za rješavanje problema nelikvidnosti, a pokrenuto je više od 4.000 predstečajnih postupaka čija dugovanja iznose oko 37 milijardi duga.
Osim rješavanja nelikvidnosti izvršene su i neke porezne izmjene koje trebaju predstavljati poticaj za gospodarstvo, od oslobađanja od plaćanja poreza na dobit za reinvestiranu dobit pa do smanjenja stopa PDV-a za određene djelatnosti.

Jedna od značajnih zakonskih novina u nadležnosti Porezne uprave je i Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, koji se provodi u tri faze i u čiji su sustav ušli ugostitelji, veliki i srednji poduzetnici, trgovci, djelatnosti popravka motornih vozila i motocikla te djelatnost slobodnih zanimanja, a u srpnju u sustav ulaze svi obveznici fiskalizacije.
Za sudjelovanje na Radnom ručku koji je prilika i za neformalno druženje i stvaranje poslovnih kontakata ispunite prijavnicu u prilogu do 17. lipnja te je uz uplatnicu pošaljete na fax: 01 48 97 556.

PRIJAVNICA
vrh stranice