18.3.2013., Prezentacija ključnih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva, Osijek, 10:00

18.03.2013.

Vlada Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira „Prezentaciju ključnih mjera za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva“ koja će se održati 18. ožujka 2013.,s početkom u 10:00 sati, u Osijeku, u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta, Kralja Petra Svačića 1d.
U ostvarenju ambicioznog plana javnih ulaganja i poticanja privatnih investicija, radne skupine za investicije i EU fondove na dnevnoj osnovi identificiraju probleme i otklanjaju prepreke pri realizaciji investicija. Novim zakonskim rješenjima Vlada nastoji poticati ulaganja, poboljšati investicijsku klimu, olakšati restrukturiranje gospodarstva, zadržati i otvoriti što više radnih mjesta. Istodobno, poduzetnicima su za financiranje projekata na raspolaganju povoljni kreditni programi HBOR-a, potpore u sklopu Poduzetničkog impulsa i garancije HAMAG-a, a uz mjere aktivne zapošljavanja velike su mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije u koju Hrvatska ulazi 1. srpnja 2013.

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU otvorit će skup u Osijeku, a resorni ministri i zamjenici ministara predstavit će novosti u zakonodavnom okviru iz područja investicija i financijskog poslovanja, mjere za poticanje investicija i zapošljavanja te izvore financiranja, ovisno o svom djelokrugu rada.

Nakon prezentacija održat će se dvije panel diskusije : Poticanje investicija temeljem zakonskih propisa, investicijskom ciklusu u poljoprivredi te kreditnim programima HBOR-a i Mogućnosti restrukturiranja poduzeća koje pruža Zakon o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, mogućnosti financiranja investicija iz EU fondova, Poduzetnički impuls, Mjere aktivne politike zapošljavanja.

Prijavni obrazac za događaj možete preuzeti ovdje PRIJAVA .
vrh stranice