17. 10. 2019. HUP Rijeka, Održana radionica Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom

17.10.2019.

HUP Rijeka je , u suradnji s Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom ,  u prostorijama Centra za tehničku kulturu održao radionicu “Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati”.

 

Prisutnima su se uvodnim riječima obratili direktor Regionalnog ureda HUP-a Rijeka g. Nenad Seifert i gđa Mira Pekeč- Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. U svojim uvodnim izlaganjima istaknuli su važnost radionica namijenjenih poslodavcima s ciljem upoznavanja s mogućnostima koje su im na raspolaganju pri zapošljavanju osoba s invaliditetom, ali i tijekom radnog vijeka.
 
Predavači na skupu govorili su o tome  zašto je važno radi podizanja konkurentnosti zapošljavati osobe s invaliditetom, pravu na razumnu prilagodbu, o poticajima koje isplaćuje Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, zatim o uslugama centara za profesionalnu rehabilitaciju s posebnim naglaskom na rad i usluge Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka te o aktivnostima koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje i iskustvima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom.
Predstavljena je i internet stranica www.zaposliosi.hr, projekt pokrenut s ciljem približavanja poslodavcima teme zapošljavanja osoba s invaliditetom i poticanja na aktivan pristup u njihovom zapošljavanju uz primjenu načela razumne prilagodbe. Do kraja ove godine u planu je održavanje radionice u Varaždinu.
vrh stranice
vrh stranice