17. 05. 2019. Održana radionica Zapošljavanje i radni odnosi u ugostiteljstvu

17.05.2019.

Hrvatska udruga poslodavaca, zajedno s  Nacionalnom udrugom malih i obiteljskih hotela  za svoje članove održala je radionicu:

Zapošljavanje i radni odnosi u ugostiteljstvu
– kolektivni ugovor ugostiteljstva i druge specifičnosti
 
Radionica se održala 17. svibnja 2019. s početkom u 12,00 sati u prostorijama Visoke poslovne škola PAR,   Trg Riječke Rezolucije 4, Rijeka

Na radionici su se  polaznici upoznali s propisima koji reguliraju zapošljavanje, radne odnose i uređenje radnog vremena u ugostiteljstvu, s obvezama Kolektivnog ugovora ugostiteljstva po pitanju: visine plaća, dodataka na plaću, godišnjeg odmora… sklapanje i prestanak ugovora o radu, rad sezonaca, studenata, umirovljenika i dr. … uz prikaz praktičnih primjera.

Radionica je održana u formi  interaktivno predavanje tijekom kojeg su polaznici postavljali pitanja i rješavali konkretne nedoumice vezane uz temu. Predavač je bio Nenad Seifert, direktor HUP-a Rijeka, pravnik  s bogatim iskustvom iz područja radnog zakonodavstva, te član pregovaračkog odbora HUP-a u postupku kolektivnih pregovora za sklapanje Kolektivnog ugovora ugostiteljstva.


Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela od ove je godine kolektivni pridruženi član Hrvatske udruge poslodavaca čime je i formalno potvrđena međusobna suradnja s ciljem snažnijeg zastupanja interesa poduzetnika ugostitelja prema Vladi, socijalnim partnerima i tijelima javne vlasti. 

vrh stranice
vrh stranice