16.12.2013.Novi način prikupljanja podataka o primicima, porezu na dohodak i prirezu, te doprinosima putem obrasca JOPPD, Matije Mesića 9, Slavonski Brod, 09:00

16.12.2013.

Savjetovanje: Novi način prikupljanja podataka o primicima, porezu na dohodak i prirezu, te doprinosima putem obrasca JOPPD

Prikupljanje podataka putem obrasca JOPPD će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2014. godine za sve primitke koji će se isplaćivati nakon tog datuma (uključujući i plaću za prosinac 2013.g.).
U novom obrascu JOPPD, koji će zamijeniti dosadašnje obrasce ID, IDD, ID-1, IDD-1, IP te R-Sm, pored oporezivih primitaka, iskazivat će se i određeni neoporezivi primici kao prijevozni troškovi, prehrana, smještaj, dnevnice, terenski dodaci, uporaba privatnog automobila i dr.

Za većinu oporezivih primitaka obrazac će se podnositi istovremeno s obračunom i isplatom primitka (osim propisanih iznimki), dok za neoporezive primitke, najkasnije do 15.-tog u mjesecu za prethodni mjesec.

Prezentaciju na ovu temu će održati gđa. Darija Stopa Kovačević i gđa. Maja Bagarić Čretni, iz Porezne uprave Područnog ureda Slavonski Brod, a ista će se održati 16. prosinca 2013. godine u 9 sati u prostorijama HKG Županijske komore Slavonski Brod, Matije Mesića 9, Slavonski Brod.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do četvrtka 12. prosinca 2013. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr ili telefonom na 031/25-10-12.
vrh stranice
vrh stranice