16.10.2019. Radionica Ugovorni odnosi – najčešća pitanja i zablude u praksi, 10:00, Tehnološki park Varaždin

16.10.2019.

HUP Regionalni ured Varaždin u suradnji s Odvjetničkim uredom Maja Šutalo organizira zanimljiv interaktivan seminar na temu: 

UGOVORNI ODNOSI – najčešća pitanja i zablude u praksi

srijeda, 16. listopada 2019. godine od 10.00-12.00 sati u multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin (razizemlje) Zagrebačka 89, 42000 Varaždin

Poduzetnici često nisu svjesni na što se sve obvezuju kad ulaze u neki poslovni odnos - bilo da ne čitaju ili ne razumiju odredbe ugovora koje su sklopili, bilo da nisu svjesni odredbi (često i više od jednog) zakona koji se, uz ugovorne odredbe, primjenjuju na njihov poslovni odnos. Nepoznavanje i/ili nepoštivanje prava i obveza iz ugovornih odnosa za posljedicu može imati skupe i dugotrajne sudske postupke, prestanak suradnji i usporavanje poslovnog rasta. Rizik od tih posljedica se može znatno umanjiti ili čak otkloniti ozbiljnim pristupom pregovorima i sklapanju ugovora. Stoga bi temeljna pitanja iz ugovornog prava trebala biti dio poslovne kulture svakog poduzetnika. U ovoj radionici govorimo o najbitnijim stvarima o kojima treba voditi računa prilikom sklapanja ugovora i o najčešćim zabludama i zamkama s kojima se poduzetnici susreću u praksi. Sadržaj:

Ugovori s dobavljačima, poslovnim suradnicima:

predugovor - kad se treba sklopiti i čemu služi

- najčešći propusti i zablude kod sklapanja ugovora

- što kada dođe do neslaganja u tumačenju ugovornih odredbi

Ugovori s klijentima

najčešće pogreške prilikom sklapanja potrošačkih ugovora

- opći uvjeti poslovanja

- specifičnosti prodaje proizvoda i usluga putem interneta 

Radionicu će održati odvjetnica Maja Šutalo. Iskustvo je stekla radeći u hrvatskim odvjetničkim društvima od 2013. do 2018. pružajući pravnu podršku klijentima u bankarskom i leasing sektoru, telekomunikacijama, turizmu i zdravstvu. U svojem radu se fokusira na pitanja zaštite osobnih podataka, na pitanja trgovačkog i korporativnog prava te na pitanja vezana uz nekretnine.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do utorka 15. listopada 2019. godine na e-mail: hup-varazdin@hup.hr

Sudjelovanje na radionici je za članove HUP-a besplatno. Za dodatne informacije obratite se na tel: 042/352-034. Radujemo se Vašem dolasku.

vrh stranice