16.04.2014. Okrugli stol „Privatno zdravstvo – rješenje ili problem hrvatskog gospodarstva, HUP, Radnička cesta 52/I, Zagreb. 10:00

16.04.2014.

U svakoj zemlji, pa i našoj, poduzetnici su glavni pokretači gospodarskog razvoja i zapošljavanja. Poduzetnička inicijativa, hrabrost i spremnost na preuzimanje rizika omogućavaju stvaranje novih vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta što je od ključnog značaja za pokretanje gospodarstva i za osiguranje konkurentnosti. No, biti poduzetnik u Republici Hrvatskoj izuzetno je zahtjevno osobito biti poduzetnik u zdravstvu.
Privatni poduzetnici u zdravstvu odvažili su se u neizvjestan poduzetnički pothvat, investirali su značajna sredstva u svoje obrazovanje, opremu, prostor, edukaciju svojih zaposlenika ali nejasan poduzetnički status onemogućava ih u ostvarenju poduzetničkih aktivnosti (korištenju poticaja za poduzetnike, isključeni su iz prekogranične zdravstvene suradnje, te zbog statusa-ustanove ne mogu se javljati na infrastrukturne projekte Europske unije, a nisu prepoznati ni u jednoj od donesenih gospodarskih strategija).

Kako bi se poduzetnička inicijativa u zdravstvu mogla dalje razvijati potrebna su jasna pravila koja vrijede za sve gospodarske subjekte u Republici Hrvatskoj neovisno jesu li registrirane kao ustanove ili trgovačka društva stoga vas pozivamo na Okruglom stolu pod nazivom:

"Privatno zdravstvo - rješenje ili problem hrvatskog gospodarstva" koji će biti održan 16. travnja 2014. godine s početkom u 10,00 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I, Zagreb.

Na okruglom stolu sudjelovati će predstavnici:


Ministarstva zdravlja - prim.mr.sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – dr. sc. Jakša Puljiz, zamjenik ministra
Ministarstva poduzetništva i obrta - Vjekoslav Rakamarić pomoćnik ministra
Ministarstva turizma – Božica Lapić, pomoćnica ministra
Okrugli stol moderirati će Nevenka Kovač, predsjednica HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb.

Dolazak na Okrugli stol možete potvrditi Marijani Filipić na e-mail: marijana.filipic@hup.hr ili tel.01/4897-554
vrh stranice