15.10.2013. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

15.10.2013.

PREDSJEDNICI UPRAVA VODEĆIH TVRTKI U HRVATSKOJ GOVORE NA SAJMU STIPENDIJA I VISOKOG OBRAZOVANJA Ivica Mudrinić i Trpimir Renić sudjeluju na panel raspravi o važnosti ulaganja u visoko obrazovanje

Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji s Kanadskim veleposlanstvom, na ovogodišnji Sajam stipendija i visokog obrazovanja dovodi uspješne gospodarstvenike koji će govoriti o vlastitom iskustvu studiranja i rada u Kanadi te u kojoj mjeri je to utjecalo na razvoj njihovih poslovnih karijera. U utorak 15.10.2013. u 17 sati na Sajmu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižici u Zagrebu održat će se panel rasprava pod nazivom „Značaj međunarodnog obrazovanja i razvoja vještina za tržište rada“ na kojoj će sudjelovati Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor T-Hrvatskog telekoma, Trpimir Renić, predsjednik Uprave Cemex Hrvatska, i Josip Bašić, predsjednik Canadian Croatian Business Network i uspješan poduzetnik. Program i raspored Sajma dostupni su na www.stipendije.info/hr/sajam ili na Facebook grupi Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).
Pojedinci s iskustvom studiranja i rada u inozemstvu konkurentniji su na tržištu rada – imaju veće izglede za brže i kvalitetnije zaposlenje te za brži napredak u poslovnoj karijeri. Broj studenata koji studiraju u inozemstvu neprestano raste i očekuje se da će 2024. u svijetu više od 3,85 milijuna studenata studirati izvan svoje domovine, što je značajan porast u odnosu na 3,04 milijuna koliko ih je bilo 2011.

Kanada privlači više od 200,000 međunarodnih studenata te se time svrstava među prvih šest najprivlačnijih zemalja za međunarodne studente na svijetu. Navedeni hrvatski gospodarstvenici imali su iskustvo studiranja ili rada u Kanadi te će na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja govoriti o tom iskustvu i kakav je to utjecaj imalo na razvoj njihovih poslovnih karijera. „Mladima u Hrvatskoj, ali i cijelom hrvatskom društvu, danas nedostaje javno isticanje uspješnih gospodarstvenika i poticajnih priča o uspjehu. Stoga je važno da na našem Sajmu kroz konkretna životna iskustva pokažemo kako se ulaganje u visoko obrazovanje isplati jer povećava izglede za uspjeh u karijeri“ - ističe N. Šćukanec, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja.
vrh stranice