15.04.2015. Socijalni dijalog: Radionice BATOS „BIPARTIZAM KAO ALAT USPJEHA“,Hotel Park Plaza Histria, Verudella 17, Pula,10:00

15.04.2015.



Pozivamo vas na radionicu u okviru projekta BATOS - „BIPARTIZAM KAO ALAT USPJEHA“ koja će se održati 15. travnja 2015. godine u Puli, u Hotelu Park Plaza Histria, Verudella 17, s početkom u 10:00 sati.

Radionica predstavlja prvu edukaciju koju organiziramo u sklopu projekta „BATOS“ kojeg provode: Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Udruga poslodavaca Slovenije (ZDS), granski sindikati udruženi u SSSH - Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH), Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH), Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS) te Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE), uz potporu Europske unije.
Navedeni socijalni partneri svjesni su potrebe daljnjeg jačanja bipartitnih odnosa i suradnje, kao i stjecanja dodatnog znanja u području europskog socijalnog dijaloga i Okvirnih sporazuma koje su potpisali europski socijalni partneri, te je stoga u okviru projekta „BATOS“ dogovoren niz edukacija u gradovima diljem Hrvatske, a upravo u Puli realizirat ćemo jednu od prvih edukacija u ciklusu.

Tijekom radionice predstavit ćemo rezultate analize stanja bipartitnog socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj, prikazat ćemo i primjere najbolje prakse u području bipartizma, a svoja će iskustva s nama podijeliti predstavnici Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE) i Udruženja poslodavaca Slovenije. Hrvatski će predstavnici (HUP i SSSH) govoriti o europskom socijalnom dijalogu i ulozi europskih socijalnih partnera u tom dijalogu, kao i o Okvirnim sporazumima koje su potpisali europski socijalni partneri.

Unaprijed zahvaljujemo na vašem odazivu i aktivnom doprinosu radu radionice. Radni jezik je hrvatski, uz osigurano simultano prevođenje inozemnih govornika. Potvrdu sudjelovanja molimo pošaljite zaključno s 14. travnja 2015. godine, do 15:00 sati, faksom na broj 051 321 499 ili e-mailom na natali.komen@hup.hr.

POZIV


PROGRAM
vrh stranice