15. 02. 2018. HUP RIJEKA – Radionica Energetska učinkovitost u turizmu i trgovini, Visoka poslovna škola PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51000, Rijeka, 11:00

15.02.2018.

S ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o mogućnosti korištenja bespovratnih sredstva za financiranje projekata povećanja energetske učinkovitosti, za svoje članove organiziramo radionicu „Energetska učinkovitost u turizmu i trgovini“.

Na radionici će biti prezentirane mogućnosti apliciranja za bespovratna sredstva namijenjena pripremi i provedbi projekata u svezi s poticanjem energetske učinkovitosti i korištenja OIE u trgovini i turizmu temeljem najavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)” koji je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.
Predavači na radionici su predstavnici HUP Koordinacije za energetsku učinkovitost - Igor Boni, Eduard Vivoda i Niko Letilović koji imaju višegodišnje iskustvo u energetskoj učinkovitosti, u samoj implementaciji i dobivanju bespovratnih sredstava iz EU fondova.

S obzirom da se očekuje skora objava Poziva, koja bi trebala uslijediti nakon objave izvješća o završenoj javnoj raspravi (koja traje do 28.2.) i očitovanja socijalnih partnera, na ovom seminaru dat će se preporuka struke za što uspješniju prijavu vaših projekata.
Poziv je pokrenut je u okviru prioritetne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“, SC 4b1 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“ u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Cilj poziva: poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u energetski troškovnoj cjelini poduzeća registriranog za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, mala, srednja i velika 100% privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja uslužnog sektora: turizma (smještaj, priprema i usluživanje hrane i pića, putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge) i trgovine (trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima, popravak motornih vozila i motocikala, trgovina na veliko i trgovina na malo (osim trgovine motornim vozilima i motociklima).

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite na hup-rijeka@hup.hr najkasnije do utorka 13. veljače 2018. godine.
vrh stranice
vrh stranice