14.10.2019. Edukacija: WEB PRODAJA, Radnička cesta 52/1, HUP, Zagreb, 14:00

14.10.2019.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Presidom d.o.o., organizira edukaciju na temu: WEB PRODAJA koja će se održati u ponedjeljak, 14. listopada 2019. g. s početkom u 14 sati, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I., Zagreb (Green Gold, ulaz R2). Predviđeno trajanje edukacije je 2 sata i besplatno je za članove HUP-a.

Zvuči odlično imati web shop putem koga otvarate još jedan kanal prodaje svojih proizvoda. No, znate li da kod web prodaje nije dovoljno samo tehnički pokrenuti web trgovinu te da je potrebno poznavanje zakona, pravilnika i presuda Suda EU? 

Trgovac mora na svojoj web trgovini postaviti određene izjave koje potrošač odobrava kvačicom, na ispravan način dostaviti opće uvjete poslovanja, odgovoriti na prigovore potrošača u propisanim rokovima, staviti poveznicu na ODR platformu i niz drugih radnji o kojima ćemo pričati na edukaciji. 

Opće uvjete poslovanja morate uskladiti sa više od 20 različitih propisa, jer ako navedeno propustite možete biti kažnjeni novčanom kaznom od 100.000,00 kuna.

Na edukaciji ćemo analizirati web shop nekoga od polaznika.  

ŠTO ĆETE SAZNATI NA EDUKACIJI?:

- novine Zakona o elektroničkoj trgovini

- primjere najčešćih grešaka 

- primjere inspekcijskih kazni

- kako postupiti pri inspekcijskom nadzoru

- morate li potpisati zapisnik inspektora?

- što ako se ne slažete sa mišljenjem inspekcije?

- da li morate uvijek postupiti prema preporuci inspektora?

- pregled web shopa nekoga od polaznika 

- postoji li obveza trgovca vratiti potrošaču novac plaćen za dostavu?

- GDPR kod web prodaje

- mora li web shop imati skladište?

- dropshipping

- reklamacije

- prava i obveze imatelja web shopa

- nepoštene odredbe

- akcije, sniženje, rasprodaja, roba sa greškom

Edukaciju će održati Dijana Kladar koja se pretežno bavi komunikacijskim i digitalnim tehnologijama, pružanjem pravne potpore i savjetovanjem domaćih i inozemnih kompanija, ali i državnih i javnih tijela, u svim aspektima njihova poslovanja osobito u području zaštite osobnih podataka i zaštite potrošača. Kao odvjetnica i pravni stručnjak bila je članica radne skupine za izradu Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Također je bila i sudionica mnogih radnih skupina za izradu zakonskih tekstova pri ministarstvima nadležnim za poduzetništvo, obrt, upravu te surađuje s inozemnim i domaćim tijelima koja kreiraju politiku zaštite potrošača i osobnih podatka na razini EU.

Prijave možete slati kolegici Štefici Frančini na adresu e-pošte stefica.francina@hup.hr do 13. listopada 2019.g.

vrh stranice