13.11.2019. Tri koraka do izvješća o održivosti - druga radionica o nefinancijskom izvještavanju, HUP, Radnička cesta 52/1, 10:00

13.11.2019.

Pozivamo vas na drugu radionicu o nefinacijskom izvještavanju prema GRI standardima i Ciljevima održivog razvoja: Tri koraka do izvješća o održivosti.

Radionica u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, Global Compact Hrvatska i Instituta za društveno odgovorno poslovanje održat će se u srijedu, 13. studenog 2019. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1.kat, od 10:00 do 14:00 sati pod vodstvom Nikoline Markota Vukić, dr. sc, stručnjakinje za nefinancijskog izvještavanje, suosnivačice i predsjednice Instituta za društveno odgovorno poslovanje, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Na radionici ćemo se baviti problematikom prikupljanja, mjerenja i analize podataka za nefinacijsko izvještavanje i procesom odabira odgovarajućih indikatora prema prioritetnim ciljevima održivog razvoja.

Kao i na prvoj radionici, predstavnici članica UN Global Compacta podijelit će svoje iskustvo u nefinancijskom izvještavanju i integriranju ciljeva održivosti u poslovne strategije i u korporativno izvještavanje s okupljenim sudionicima.

Predviđeno vrijeme trajanja radionice je četiri sata, a kako bi radionica bilo što kvalitetnija i interaktivnija, ograničili smo broj mjesta, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto.

Dobrodošli su i novi sudionici koji nisu bili na prvoj radionici.

Svoj dolazak molimo potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 11. studenog do 12 sati na mail: vali.marszalek@hup.hr

UN Global Compact i Global Compact Hrvatska

Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih Naroda, UN Global Compact surađuje s tvrtkama diljem svijeta kako bi uskladile svoje djelovanje i strategije s deset univerzalnih načela u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact usmjerava i podržava poslovnu zajednicu u promicanju ciljeva i vrijednosti UN-a kroz odgovorne korporativne prakse. S oko 13.000 članova u više od 160 zemalja i 70 lokalnih mreža, to je najveća inicijativa za korporativnu održivost u svijetu.

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je inicijative Ujedinjenih naroda za održivi razvoj i korporativnu održivost u Hrvatskoj. Upravljajući mrežom Global Compact Hrvatska i radeći na jačanju napretka poslovnog sektora u ispunjenju Agende 2030, Hrvatska udruga poslodavaca potiče poslovni sektor na snažniju provedbu ciljeva održivog razvoja u svojim poslovnim strategijama i aktivnostima. Sukladno tome, Global Compact Hrvatska je započela s grupnim treninzima za članove HUP-a radeći tako s članicama na boljem razumijevanju ciljeva i načina na koji su međusobno povezani, te pružajući im alate za integriranje ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije i nefinancijsko izvještavanje. S članovima UN Global Compacta HUP provodi interne treninge u svrhu usklađivanja poslovnih ciljeva tvrtke članice s ciljevima održivog razvoja.

Integriranje ciljeva održivog razvoja u poslovne i izvještajne procese može vam pomoći u procesu donošenja odluka i postizanju uspješnosti vaše tvrtke. Također će vam pomoći da ispunite sve veće zahtjeve dionika - kao što su investitori, zaposlenici, kupci i potrošači.

Veselimo se vašem dolasku!

vrh stranice
vrh stranice