13.04.2018. PUMA seminar: Javna nabava za ponuditelje u praksi; Velika vijećnica Brodsko-posavske županije, K.P.Krešimira IV 1, Slavonski Brod, Osijek, 10:00

13.04.2018.

Od početka pripreme nacrta novog Zakona o javnoj nabavi, članovi HUP-a su intenzivno radili na izradi preporuka za njegovo poboljšanje. Kao tri najveća problema sustava javne nabave prepoznati su – neučinkovita primjena kriterija ekonomski najpovoljnije ponude (ENP), nedovoljno snažna i učinkovita kontrola te nedostatna transparentnost sustava. Zakon je donesen krajem 2016. godine, a primjena je započela sa 01. siječnjem 2017. godine. Velik dio preporuka naših članova je ugrađen u tekst novog Zakona, no stvarne učinke moći ćemo analizirati tek kroz neko vrijeme njegove primjene.

S tim ciljem, nakon uspješno održanog seminara u Zagrebu i Osijeku, HUP Regionalni ured Osijeku u okviru svojeg PUMA programa organizira savjetovanje na temu „Javna nabava za ponuditelje u praksi“ koje će se održati u petak 13. travnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod.
PROGRAM savjetovanja

10:00 - 11:30 Predstavljanje mogućnosti na portalu www.javna-nabava.info
                      Kako iščitavati kriterije sposobnosti i kriterije odabira, kako procijeniti kada se javiti na nadmetanje
                     Razumijevanje kriterija ekonomski najpovoljnije ponude iz perspektive ponuditelja
                     Primjeri i studija slučaja žalbi na odluku o odabiru

11:30 - 11:45 Stanka za kavu

11:45 – 13:00 Primjeri iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i drugih tijela, zašto i kako  učiti o praksi iz DKOM-ovih rješenja
                      Mehanizmi za zaštitu prava ponuditelja i omogućavanje ravnopravnog nadmetanja (javna savjetovanja, pojašnjenja i žalbe u postupcima javne nabave)
                      Primjeri i studija slučaja postavljanja pitanja na dokumentaciju, žalbi na dokumentaciju

13:00 - 13:30 Odgovori na pitanja

Predavači su stručnjaci za javnu nabavu, Ivan Serdarušić i Dragan Kovačević koji će predstaviti izazove i moguća rješenja koje ponuditelji mogu iskušavati temeljem novog Zakona o javnoj nabavi i provesti polaznike kroz niz zanimljivih slučajeva iz prakse.

Sudjelovanje na savjetovanju je besplatno za članove HUP-a.

Prijave su otvorene do popunjenja kapaciteta dvorane, a najkasnije do srijede 11. travnja 2018. godine
vrh stranice
vrh stranice