13. 12. HUP Rijeka - Maša Smokrović predsjednica GSV PGŽ

13.12.2019.

Maša Smokrović, iz redova HUP-a, jednoglasno je izabrana je za novu predsjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije, a za zamjenike Radmila Miletić i Erik Fabijanić. Odluka je to s jučerašnje 28.sjednice GSV-a na kojoj je dosadašnji predsjednik Damir Bačinović podnio izvještaj o radu ovog tripartitnog tijela u proteklom mandatu.

Rekao je da su aktivnostima GSV-a proteklu godinu dominirali problemi u najvećem kvarnerskom brodogradilištu 3.maju kojem su prijetili stečaj i likvidacija. Istaknuo je da je zahvaljujući velikom angažmanu župana Zlatka Komadine i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela kao i najvišim tijelima gradske i županijske vlasti u zadnji  trenutak spriječen takav najgori scenarij. Dodao je da je važnu  ulogu kao inicijator brojnih aktivnosti i tematskih sjednica na kojima se upozoravalo na krajnje tešku situaciju u tom velikom gospodarskom sustavu imalo upravo Gospodarsko-socijalno vijeće PGŽ. 

Posebno je istaknuo veliki doprinos brojnih kooperanata i dobavljača u spašavanju i nastavku proizvodnje u 3.maju te im se zahvalio u ime svih radnika riječkog brodogradilišta.   

Sjednici su prisustvovali i župan Komadina te gradonačelnik Obersnel koji su se zahvalili  članovima GSV na angažmanu oko ključnih gospodarskih tema, a posebno pitanja opstanka brodogradnje na ovom području. 
vrh stranice
vrh stranice