12.04.2021. PUMA seminar: Analiza rizika; Hotel Villa Lenije, H.D. Genschera 3, Vinkovci; 10:00 WEBINAR

12.04.2021.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Altius savjetovanje d.o.o. organizira seminar „Analiza rizika“ koji će se održati u ponedjeljak 12. travnja 2021. godine s početkom u 10 sati u Hotelu Villa Lenije, H.D. Genschera 3, Vinkovci. Zbog epidemioloških mjera biti će organiziran webinar.

Kad ste zadnji puta razmišljali o rizicima koje imate u poslovanju? Ako jeste – bravo za vas! A, sad imamo još jedno pitanje – kad ste zadnji puta izračunavali vjerojatnost njihovog događaja i simulirali utjecaj koji rizici mogu imati na vaše poslovanje? Ako je i na ovo pitanje vaš odgovor pozitivan – uživajte u jesenskim šetnjama i dođite nam na neku drugu radionicu.

Ako je vaš odgovor negativan, ostavite šetnju za neku drugu priliku, već sada rezervirajte mjesto na radionici u Slavonskom Brodu i provjerite krećete li se na rubu provalije, a da toga niste svjesni. Pokazat ćemo vam model PROBUŠENE BAČVE i naučit vas kako da ga izbjegnete u vlastitom poslovanju.

Teme radionice:

           Kako menadžment upravlja rizicima?

           Kako kontroleri izvještavaju o rizicima?

           Vrste poslovnih rizika

           Znamo li prepoznati poslovni problem i rizik?

           Analiza poslovnih rizika

           Modeliranje poslovnih problema – analiza rezultata

           Kako pronaći najbolje rješenje u uvjetima rizika

           Izrada izvještaja: elementi izvještaja – kako prezentirati rezultate menadžmentu

Ako ne analiziramo rizike to ne znači da oni ne postoje. To samo na žalost znači da ih podcjenjujemo. Pa čak ponekad znači da ih nismo svjesni.  Kakvoća poslovnih odluka ovisi i o tome jesmo li promislili o rizicima. Kad ih analiziramo, u obzir moramo uzeti sve informacije o poslovnom problem, a to ponekad i nije tako jednostavno, zar ne?

Radionica je namijenjena vlasnicima i upravi poduzeća, menadžerima ljudskih potencijala, menadžerima kontrolinga i kontrolerima, kao i svim zainteresiranima.

Predavanje će održati dr.sc. Andreja Švigir, ovl.rev. – doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom: “Uloga integriranog, financijskog i nefinancijskog izvještavanje u donošenju poslovnih odluka”. Magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom “Uloga i značaj računovodstvenih politika u poslovnom odlučivanju” i stekla titulu magistrice znanosti. 2007. godine u partnerstvu osniva Altius savjetovanje d.o.o., s osnovnim ciljem razvoja i unaprijeđenja kontrolinga u hrvatskim poduzećima te edukacija iz područja kontrolinga. Posebnost: povezivanje kontrolinga s njime povezanim područjima i educiranje iz područja menadžmenta, analize financijskih izvještaja, financija i računovodstva. Educirala više od 4000 polaznika na petstotinjak edukacija i in-house programa. Sudjelovala na projektima uvođenja i razvoja kontrolinga u hrvatskim poduzećima. Radila u konzultantskoj kući TEB- poslovno savjetovanje kao urednica-savjetnica za područje računovodstva. U poduzeću Strabag bila je voditeljica odjela bilanciranja. Završila edukaciju pri Hrvatskoj udruzi revizora i stekla titulu ovlaštenog revizora.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do petka 09. travnja 2021. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice