12. 10. Održana Sjednica GSV PGŽ

12.10.2018.

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je, 12. listopada, Izvanredna sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća PGŽ-a povodom aktualnog stanja u Luci Rijeka d.d.d. Sjednici su prisustvovali župan PGŽ Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, Sudjelovali su i predstavnici Ministarstva državne imovine te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnici uprave Luke Rijeka i Nadzornog odbora te predstavnici sindikata.
Na sjednici su predstavnici Uprave istaknuli kako se nastoji postići pozitivan trend, unaprjeđenje te konkurentnost riječke luke u odnosu na druge poput Trsta i Kopra. Također, konstatirano je kako u Luci Rijeka postoji problem nedostatka posla te pada prometa, ali se radi na tome da se dugogodišnji negativni trend otkloni. Naglašena je važnost suradnje uprave s lokalnim partnerima te resornim ministarstvima. Uprava je u stalnom kontaktu sa sindikatima oko trenutne situacije. U planu je i obnova obale riječke luke. Ministarstva državne imovine te mora, prometa i infrastrukture iskazali su kako aktivno prate situaciju u riječkoj luci.
Pomoćnik ministra mora prometa i infrastrukture, Anđelko Petrinić istaknuo je da država, iako više nije većinski vlasnik Luke Rijeka, aktivno prati situaciju te će, ako bude trebalo, reagirati zajedno s mirovinskim fondovima. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture upoznato je s poslovnim procesima i u kontaktu s upravom i nadzornim odborom Luke Rijeka.

 

 

vrh stranice
vrh stranice