11.11.2019. Radionica: Od studentske prakse do brand ambasadora, HUP, Radnička cesta 52/1, 10:00

11.11.2019.

U sklopu uspješnog projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade, koji provodimo već treću godinu, Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Adeccom, organizira radionicu "Od studentske prakse do brand ambasadora" namijenjenu poslodavcima i mentorima u poduzećima koja će se održati u ponedjeljak, 11. studenog 2019. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1.kat, s početkom u 10 sati pod vodstvom Martine Špiljak, menadžerice, Search and Selection, Career and Organisational Development, Adecco, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Radionica, u trajanju od dva sata, bit će fokusirana na temu kako se bolje pripremiti za studente koji dolaze u organizaciju na praksu ili studentski rad, te kako osmisliti program za njih, što uključuje projekte, mentorstvo i razvoj. Danas je važno iskustvo svakog zaposlenika pa tako i studenata koji u određenom vremenskom periodu borave i rade u Vašoj organizaciji. Taj Employee (Student) Experience može bitno utjecati na brand organizacije na tržištu.

Neka svaki student bude brand ambasador Vaše kompanije tijekom i nakon suradnje s Vašom organizacijom.

Na radionici ćemo također predstaviti rezultate pilot istraživanja provedenog krajem 2018. o zadovoljstvu i ukupnom iskustvu studenata na praksi kod naših članica i partnera u Inicijativi privatnog sektora za mlade, te najaviti novo veliko istraživanje koje će za cilj imati poboljšati kako iskustvo studenata tako i njihovih mentora i poslodavaca.

Predviđeno vrijeme trajanja radionice je dva sata, a kako bi radionica bilo što kvalitetnija i interaktivnija, ograničili smo broj mjesta, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto.

Svoj dolazak molimo potvrdite najkasnije do petka, 8. studenog do 12 sati na mail: vali.marszalek@hup.hr

INICIJATIVA PRIVATNOG SEKTORA ZA MLADE

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenuli su u listopadu 2016. godine Inicijativu privatnog sektora za mlade (PSYI), koja:

  • omogućuje studentima kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima kao i mogućnosti mentorstva za vrijeme prakse;
  • potiče suradnju poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja;
  • omogućuje poslodavcima pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika.

U Inicijativu je uključeno 140 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki, i 40 obrazovnih institucija diljem Hrvatske. Tijekom 2017. i 2018. godine poslodavci uključeni u Inicijativu primili su preko 350 studenata na praksu, a neki su se nakon završetka studija i zaposlili kod istog poslodavca. Uz financijsku potporu EBRD-ovog Tajvanskog poslovnog sektora za tehničku suradnju, krajem ožujka 2018. godine pokrenuta je II. faza Inicijative, koja se provodi od travnja 2018. i u sklopu koje se održavaju i radionice na teme:

Za studente – osobni branding, kako se predstaviti poslodavcu, napisati dobar CV, kako koristiti društvene mreže u traženju zaposlenja

Za poslodavce i mentore u tvrtkama - kako se pripremiti za studenta, mentoring vs coaching, kakav projekt dati studentu za vrijeme prakse

Za karijerne djelatnike na fakultetima - kako prepoznati talent, kako voditi studenta prema njegovom karijernom putu.

Na web stranici Inicijative za mlade objavljena su 3 priručnika – za poslodavce, za studente i za karijerne savjetnike na fakultetima, a zbog velikog interesa susjednih zemalja za implementacijom sličnog programa, ove smo godine izradili i veliki regionalni priručnik (spoj ova tri posebna priručnika) kojim će se uz pomoć EBRD-ja Inicijativa proširiti na susjedne države.

vrh stranice