11.09.2014. Prezentacija Centra metalskih kompetencija CEMEKO, HUP Zagreb, Radnička cesta 52/1 kat, 11:30

11.09.2014.

Cilj osnivanja Centra metalskih kompetencija jest da se sektoru osiguraju znanja i vještine koje su potrebne za postojeće i buduće potrebe razvoja metalskog sektora u Hrvatskoj. U ostvarenju ovog cilja CEMEKO zastupa poslodavce i sindikate koji se učlane u Centar i surađuje s drugim institucijama koje su nadležne za zapošljavanje, obrazovanje i gospodarski razvoj u Republici Hrvatskoj i na razini lokalne samouprave.
lokalne samouprave.
U postizanju ovog cilja Centar će blisko surađivati s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Ministarstvom odgoja, obrazovanja i sporta, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i drugim relevantnim institucijama. Predmet suradnje s navedenim institucijama između ostalog uključivati će:
• Pomoć kod izrade standarda zanimanja (provedba Ankete o standardu zanimanja, izrada profila sektora, podatci o kretanju ponude i potražnje za metalnim zanimanjima, itd.)
• Financiranje izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija iz fondova EU
• Iniciranje uvrštavanja novih zanimanja u Nacionalnu klasifikaciju zanimanja prema potrebama poslodavaca

Jedan od ključnih zadaća CEMEKA jest utjecati na preduvjete koji su neophodni za dodjelu kvalifikacija onim zaposlenicima s radnim iskustvom koji imaju sve potrebne kompetencije, a nemaju formalne kvalifikacije u procesu.

Na prezentaciji ćemo predstaviti projekt Centra te ključne preduvjete za njegov uspjeh. Prijave se primaju do 09.rujna 2014.g. na email marija.sutina@hup.hr .

POZIV
vrh stranice