11. 3. 2014. Radni ručak s g. Borisom Vujčićem, guvernerom HNB-a

11.03.2014.

Na Radnom ručku koji će se održati u utorak, 11. ožujka u hotelu Antunović s početkom u 13.00 sati, guverner Hrvatske narodne banke, g. Boris Vujčić govoriti će između ostalog o modelima poticanja gospodarstva i olakšavanja pristupa kapitalu.

Model rasta zasnovan na domaćoj potrošnji, slabo provođenje strukturnih reformi, nezadovoljavajuća poslovna klima, niska konkurentnost, nedovoljno domaćih i stranih investicija razlozi su za petogodišnje razdoblje recesije. Proračunski deficit obavezuje Hrvatsku da provede Proceduru prekomjernog deficita te do 2016. godine korigira svoj javni dug i uspostavi održive javne financije.
Potrebno je poduzeti mjere kako bi se vratilo povjerenje u gospodarstvo i stvorili uvjeti za oporavak i stvaranje radnih mjesta. Poslovna klima jedan je od osnovnih prioriteta u oporavku gospodarstva. Aktualna fiskalna situacija, predložene mjere za otklanjanje prekomjernog deficita, monetarna politika, pristup kapitalu i njegova cijena, što je posebno od interesa za mala i srednja poduzeća neke su od tema o kojima će na Radnom ručku govoriti guverner HNB-a Boris Vujčić.
U posljednje četiri godine produktivnost domaćeg gospodarstva je porasla, a trošak po jedinici rada pao, međutim, neophodno je poboljšati kvalitetu poslovnog okruženja kroz korekciju prvenstveno najslabijih točaka rangiranja hrvatske konkurentnosti,te staviti udio javnog duga u BDP-u na silaznu putanju prije nego se započnu ozbiljni razgovori o uvođenju Eura - smatra Boris Vujčić, guverner HNB-a.

Za sudjelovanje na Radnom ručku koji je prilika i za neformalno druženje i stvaranje poslovnih kontakata ispunite prijavnicu u prilogu do 10. ožujka na fax. 4897 556.

POZIV
vrh stranice
vrh stranice