10.6.2019. Dan poduzetnika - Hrvatska: država inovacije ili improvizacije? Hotel Westin, Isidora Kršnjavoga 1, Zagreb, 11:00

10.06.2019.

Dan poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca, središnji događaj Udruge na kojem se svake godine okupi više od 700 uzvanika iz političkog, gospodarskog i javnog života Hrvatske, održat će se 10. lipnja 2019. godine u hotelu Westin. Ovogodišnje izdanje Dana poduzetnika bit će posvećeno poticanju inovacija i kreativnosti u poslovanju s ciljem podizanja produktivnosti i konkurentnosti hrvatskih kompanija i gospodarstva.

 

 

Dolazak na događanje potvrdila je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, a očekuje se i dolazak predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića.

Tvrtka Boston Consulting Group na Danu poduzetnika predstavit će istraživanje na temu „Inovacije i kreativnost u gospodarstvu“ koje će ujedno biti uvod u panel raspravu na temu poticanja kreativnosti i inovacija, u kojoj će sudjelovati: Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska, Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, Mirko Habijanec, direktor Radnik d.d. Križevci, Mate Rimac, predsjednik Uprave Rimac automobili.

Koliko je Hrvatska usmjerena na razvoj i inovacije u poslovanju, te koliko je brzo država spremna uklanjati prepreke? Svaka kompanija, velika ili mala, može biti inovativna i kreativna, bez obzira kojoj industriji pripada, što proizvodi i koje usluge nudi, a inovativnost i kreativnost oduvijek su prisutne u uspješnim kompanijama. Osim toga, kompanije koje potiču kreativnost i inovativnost uspješno se nose s tržišnim promjenama i konkurencijom, novim očekivanjima potrošača i trendovima. O tome kako poticati kreativnost i inovativnost unutar kompanija, posebno u uvjetima i okruženju koje nam kreira država, razgovarat ćemo na Danu poduzetnika, koristeći iskustva i primjere našeg, ali i drugih tržišta.

Bolje i uspješnije budućnosti nema ni bez poticanja mlađih naraštaja na hrabriji iskorak u poduzetničke vode. Stoga je nastavljen natječaj „Poduzetnici budućnosti“, u kojem nagrađujemo 25 poduzetničkih ideja srednjoškolskih timova. Nagradni fond iznosi 250.000 kuna, a pet najboljih timova nagrade će primiti na Danu poduzetnika. Taj projekt podržavaju i tri institucionalna partnera: predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

vrh stranice
vrh stranice